После две узбудљиве полуфиналне вечери, дошао је тренутак и да се донесе коначна одлука.

У финалној вечери се представило 16 такмичара, а само један ће добити ту част да представља Србију на "Евровизији 2024" која се ове године одржава у шведском Малмеу.

Најбоља песма се бира на основу гласова публике и стручног жирија, а водитељски пар чинили су Драгана Косјерина и Славен Дошло, док су се из бекстејџа јављали Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

Фото: РТС принтскрин

 

 

Током финалне вечери откривен је и састав стручног жирија:

Фото: РТС принтскрин

 

 

  • Зоран Живковић - Жика "Зана"
  • Ивана Рашић - Сајси МЦ
  • Дејан Петровић
  • Александар Седлар
  • Марија Шерифовић - председница жирија

Евровизија 2024

Песма Евровизије 2024. биће 68. избор за Песму Евровизије. У организацији Европске радиодифузне уније (ЕРУ) и домаћина Сверигес Телевисион (СВТ), такмичење ће се одржати у Малме арени, у граду Малмеу, у Шведској, захваљујући победи Лорен на Песми Евровизије 2023. у Ливерпулу са песмом Таттоо.

Фото: Профимедиа

 

 

Ово ће бити седми пут да се такмичење одржава у Шведској, односно трећи пут да се такмичење одржава у Малмеу након 1992. и 2013. Такмичење ће се састојати из два полуфинала која ће се одржати 7. и 9. маја и великог финала које ће се одржати 11. маја 2024, а водитељи ће бити Малин Окерман и Петра Меде, која је водила такмичење 2013. и 2016.

37 земаља ће учествовати на такмичењу. Луксембург ће се вратити на такмичење по први пут после 1993. године, док се Румунија повукла са такмичења.

БОНУС ВИДЕО: