Posle dve uzbudljive polufinalne večeri, došao je trenutak i da se donese konačna odluka.

U finalnoj večeri se predstavilo 16 takmičara, a samo jedan će dobiti tu čast da predstavlja Srbiju na "Evroviziji 2024" koja se ove godine održava u švedskom Malmeu.

Najbolja pesma se bira na osnovu glasova publike i stručnog žirija, a voditeljski par činili su Dragana Kosjerina i Slaven Došlo, dok su se iz bekstejdža javljali Kristina Radenković i Stefan Popović.

Foto: RTS printskrin

 

 

Tokom finalne večeri otkriven je i sastav stručnog žirija:

Foto: RTS printskrin

 

 

  • Zoran Živković - Žika "Zana"
  • Ivana Rašić - Sajsi MC
  • Dejan Petrović
  • Aleksandar Sedlar
  • Marija Šerifović - predsednica žirija

Evrovizija 2024

Pesma Evrovizije 2024. biće 68. izbor za Pesmu Evrovizije. U organizaciji Evropske radiodifuzne unije (ERU) i domaćina Sveriges Television (SVT), takmičenje će se održati u Malme areni, u gradu Malmeu, u Švedskoj, zahvaljujući pobedi Loren na Pesmi Evrovizije 2023. u Liverpulu sa pesmom Tattoo.

Foto: Profimedia

 

 

Ovo će biti sedmi put da se takmičenje održava u Švedskoj, odnosno treći put da se takmičenje održava u Malmeu nakon 1992. i 2013. Takmičenje će se sastojati iz dva polufinala koja će se održati 7. i 9. maja i velikog finala koje će se održati 11. maja 2024, a voditelji će biti Malin Okerman i Petra Mede, koja je vodila takmičenje 2013. i 2016.

37 zemalja će učestvovati na takmičenju. Luksemburg će se vratiti na takmičenje po prvi put posle 1993. godine, dok se Rumunija povukla sa takmičenja.

BONUS VIDEO: