Певачица Теодора Павловска, познатија као Teya Dora, победила је на такмичењу "Песма за Евровизију" и престављаће Србију у Малмеу ове године.

О приватном животу ове певачице мало се зна, а њени успеси говоре много о њој. Познато је да је остала без оца, због чега песму "Џанум" (Моје море) и даље пева гутајући сузе.

Ипак, мало ко зна да је и њена мајка позната личност. Јасна Јојић је новинарка и етнолог, која се кроз своју каријеру бавила радом о Тимочкој крајни и Бору, а у последње време посвећена је истраживању и разумевању влашке магије.

Фото: А. Станковић

 

 

Она је своју прву књигу на ту тему написала 1999. године, а та студија носила је име "Чуда влашке магије". У њој су скупљена искуства и исповести влашких врачара. Накнадно Јасмина објављује још две књиге на ту тему "Влашка магија 1" и "Влашка магија 2", а писала је и о лековитим биљкама.

Њена ћерка Teya Dora посветила се музици, а студирала је Беркли колеџу за музику. Писала је песме за Николију, Анастасију Ражнатовић и Наташу Беквалац, а радила је и са Цобијем. Њена песма "Џанум", врло се брзо пробила и постала је једна од најпопуларнијих песама на друштвеним мрежама.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: