У интервјуу који ће, по свему судећи, бити неугодан за читање и Макрону и његовој првој дами, Брижит Макрон, Тифани Озије признаје да је и даље повређена "забрањеном везом" тада удате учитељице и њезог тадашњег ученика тинејџера.

Озије, која је управо објавила свој први роман, такође је искористила свој разговор за Paris Match како би одговорила на тврдње да је Брижит рођена као мушко.

Она је имала само 10 година када је сазнала да се њена мајка, која је радила као професорка, виђа са учеником који је 25 година млађи од ње. Брижит је тада још била у браку, па је њено троје мале деце морало да трпи стална нагађања о "забрањеној вези" у Амиенсу, у северној Француској.

Фото: Профимедиа

 

- Научила сам тада пуно о људској природи. Знам да се у овим тренуцима морамо фокусирати на битно и ићи напред, не обазирући се на критике. А било је свега, напада, оговарања, осуда... Још тада није било овог доба друштвених мрежа, али живели смо у малом провинцијском месту, све се знало. Упркос томе, стајали смо уздигнутих глава. Ја сам жена отвореног ума, желим да идем напред и стекла сам велику толеранцију - рекла је Озије, која данас има 40 година, преноси Дејли Мејл.

Посебно ју је узнемиравало то што је њезин понижени отац, Андре-Луи Озије, био присиљен да напусти породични дом 1994., иако се развео од Брижит тек 2006., што је омогућило Макрону да је ожени годину дана касније.

- Раздвајање породице може да буде и туга и прилика - рекла је Озије. - Рекомпозиција се може показати обогаћивањем. Имам вољеног оца и очуха.

Тифани је рекла да је увек говорила о Озијеу у садашњем времену, иако је умро 2019., у старости од 68 година.

Француски медиј Paris Match описује како је Тифани Озије била дете кад је избио скандал. Млади Емануел Макрон често је звонио на врата Озијеових па су гласине постајале све гласније те су, наравно, имале утицаја на троје деце која су се налазила у том домаћинству.

Фото: Профимедиа

 

Сестра Тифани Озије, Лорен, тада је имала 17 година и била је колегиница Емануела Макрона, јер су исто годиште. Озије је изјавила да су гласине о "забрањеној вези" биле ужасне за сву децу, укључујући и њеног брата Себастијана, који је тада имао 19 година. Сви су тада били ученици Ла Провиденсеа, римокатоличке средње школе у Амиенсу, где је Брижит предавала драму.

Озије је такођер открила да је била страшно повређена тврдњама на друштвеним мрежама да је њена мајка Брижит рођена као мушко.

- Забринула сам се у каквом ми то друштву живимо кад сам чула да друштвеним мрежама кружи прича да је моја мајка заправо мушкарац - рекла је и додала: - Погледајте само то поуздање с којим је тако нешто изречено и каква је веродостојност дата таквој изјави. Како се уопште одупрети дезинформацијама на друштвеним мрежама?

Озије, која је по занимању правница, сада живи са супругом и двоје деце.

Подсетимо, Брижит Макрон прошле је године добила судски спор за клевету против слободног новинара који је проширио гласине о њеном полу.

Фото: Профимедиа

 

Путеви Емануела и Брижит Макрон први пут су се укрстили у средњој школи у северној Француској. Садашњи француски председник имао је само 15 година када је упознао Мадам Озије, професорку која је била 24 године старија од њега. Професорка и њен ученик сарађивали су на представи "Умеће комедије", италијанског писца Едуарда Де Филипа, сваког петка увече током неколико месеци. Многима је запео за око тренутак који се догодио док је публика аплаудирала пре него што се завеса спустила, када се тинејџер Макрон наклонио и пољубио своју професорку у оба образа док се она насмешила са очигледним одушевљењем. Већ тада се појавио трачак онога што је био почетак љубавне везе између Макрона и Брижит.

Макрона, сина двоје цењених локалних лекара, особље школе је обожавало због његовог марљивог рада и интелигенције. У то време 39-годишња Брижит била је удата за банкара Андре-Луија Озијеа с којим има троје деце.

Њих двоје знали би да раде на сценарију до касно у ноћ. Тек када је представа коначно постављена, пред поносним родитељима и породицом, дало се наслутити шта је био почетак љубавне везе.

- Сваког сам петка с њом ишао да пишем драму на неколико сати - касније је открио председник Француске. - Разговарали смо о свему. Имао сам осећај као да се одувек познајемо.

Што се тиче Брижит, чија је старија ћерка Лорен била у истом разреду са Макроном, она је такође била очарана његовом "изнимном интелигенцијом". Осећала је да је толико надарен да јој је било као да "ради с Моцартом", признала је једном приликом.

Фото: Профимедиа

 

Први знак да се ту догађа нешто више од самог постављања представе, други су ученици приметили када су их уочили у једном локалном ресторану како размењују оно што су загонетно описали као "нежан тренутак". Убрзо је њихова романса процветала и изазвала скандал невиђених размера. Родитељи су Макрона тада послали у Париз у другу школу, али његова жеља да буде са својом професорком никада није престала.

У интервјуу за магазин Paris Match, 70-годишњакиња је рекла да је самој себи говорила како ће се Макрон "заљубити у некога својих година када буде у Паризу", али то се на крају није догодило. Прва дама наставила је да објашњава да је 10 година одлагала удају за садашњег супруга због своје троје деце, која су отприлике исте старости као њен млађи партнер. Наиме, Брижитин син три је године старији од Макрона, а њене ћерке, које сада имају 46 и 39 година, ишле су са њим у школу.

Но, љубав је на крају ипак победила па се Брижит коначно удала за Макрона у 2007. године, након што се годину дана раније развела од првог супруга.

БОНУС ВИДЕО: