По подне ће се у Тимочкој Крајини задржати облачно време, у осталом делу земље променљиво са дужим сунчаним периодима, а краткотрајна киша или пљусак очекују се у брдско-планинским пределима југозападне, јужне, југоисточне и источне Србије.

Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и јак, јужни и југоисточни, на југу Баната са ударима олујне јачине, по подне у слабљењу. Најнижа температура од 5 до 10°Ц, а највиша од 10°Ц у Тимочкој Крајини, до 18°Ц у западној Србији.

Фото: Д. Миловановић

 

 

У Београду ће ујутру и пре подне бити претежно облачно са слабом краткотрајном кишом. После подне суво са дужим сунчаним периодима. Ветар слаб и умерен, југоисточни. Најнижа температура око 9°Ц, а највиша око 16°Ц.

Према прогнози за наредних седам дана, до уторка ће бити натпросечно топло, у недељу и понедељак променљиво, уз смену сунчаних и облачних интервала, док се краткотрајна киша очекује у брдско-планинским пределима источне и јужне Србије, а у уторак и у осталим крајевима.

Фото: Танјуг/В.Шпорчић

 

 

Почетком наредне седмице југоисточни ветар поново у појачању. Максимална температура од 15 до 20°Ц, а у Тимочкој Крајини од 12 до 16°Ц. Од среде наступа захлађење - ветар ће бити у скретању на северозападни, а киша, која се уз променљиву облачност повремено очекује у нижим пределима, на планинама ће прећи у суснежицу и снег. У суботу се очекује суво време.

БОНУС ВИДЕО: