Ана Ђурић Констракта освојила је многе песмом "Ин Цорпоре Сано" и од тада интригира јавност својом природношћу, односно животом једне сасвим обичне жене, мајке, супруге и комшинице која сваки дан изводи свог пса у шетњу. Те улоге су јој приоритет и након популарности коју сада ужива јер, како каже, и не сматра себе претерано талентованом уметницом.

- Нисам нека певачица и тога сам свесна, нису то раскошне мелодије, причам неку причу и трудим се да то буде веродостојно. У том смислу сам ту сигурна и врло ми је јасно шта радим. На Евровизији се појављују озбиљни музичари, који имају изразит вокални таленат, сама знам да ту не припадам. Има аутора који раде слично као и ја, трудим се да се не поредим са другима, непријатно ми је - искрена је Констракта, којој се живот променио од те 2022. године, а сада поново окушава срећу на ПЗЕ песмом "Ново, боље".

- Људи су ме доживели превише озбиљно, као да све знам. Не видим себе такву. Кућни сам миш, породична жена и то је то. Није ми пореметило приватност, ту не може да продре нико, осим када га ја не пустим. Променила се динамика живота - рекла је певачица и додала:

Фото: АТА имагес

 

 

- Пре Евровизије сам доста времена проводила у кући и нисам ни радила, него сам била посвећена деци, и писала сам песме. Имала сам ту привилегију да могу да запнем и да ме нема када хоћу. Онда сам ушла у бизнис и то захтева неки целодневни ангажман. Постала сам запослена жена, а породица стоји. Било је потребно да се у кући реорганизујемо јер мене нема да будем код куће и радим све око деце.

Када је стигла у Италију, Констракти су јавили да јој муж није добро, те се она вратила у Србију, а водитељка ју је упитала да то прокоментарише.

- Било је мало незгодно поставити се јер смо у том тренутку имали незгодну породичну ситуацију. Требало је поставити приоритете, у ком тренутку колико да будеш код куће, а колико да се бациш на посао. Ушли смо на “Песму за Евровизију” са намером да се песма чује, а онда смо победили - прича певачица, којој је руководство РТС-а одмах пришло да је приупита да ли је све како треба кад су је видели уплакану.

Фото: АТА имагес

 

 

- Сећам се да седимо у гардероби и ја плачем, прилазе и питају ме: “Шта није у реду?”. То је тренутак када схватам да морам да изађем из куће где сам јако потребна и да одрадим посао који ми је дат. Знала сам да ће бити тешко, али успели смо да испливамо. Ако се зна који су циљеви, онда се све може - истиче Констракта и додаје да је сумња никада не напушта.

- Често сумњам у себе и то што радим. Навикла сам на то, та сумња је увек ту. То ми некад изгледа као будалаштина, а некада ми има смисла. Не ремети ме то много, научила сам да носим то са собом - јасна је певачица, те открива како је породица успела да постави границу између Констракте и Ане.

- Био је шок. Муж се преварио јер је у почетку седео на мрежама и читао коментаре, то не води никуда. Врло је било битно да се успостави разлика између Констракте и наше кућне Ане Ђурић, само нам је мало времена требало за то. Јасно му је било, али те понесе... Видиш да људи коментаришу и добро и лоше што нема везе са истином и имаш потребу да свима објасниш да то није тако, а то није лако - објаснила је у емисији код Мире Адање Полак, те је споменула и родитеље који су значајно утицали на то како ће њен живот данас изгледати.

Фото: АТА имагес

 

 

- Наслеђе које сам добила од родитеља јесте мир, то је драгоцено што сам освестила тек недавно. То је такав однос према животу, који гласи: “Решићемо. Све може да се реши”. Мислим да је то највредније, то ми обезбеђује мир. Ако запне, да смо заједно - рекла је и додала:

- Кроз живот у примарној породици је било тешких тренутака, али смо увек причали, неке ствари су биле нерешиве, а та воља да заједнички све решимо је нешто што ми је остало. Дозволили су ми да направим свој свет. Другачије је било родитељство ономад, није се деци улазило у њихов простор. Мислим да је то здравији приступ. Мој свет ми даје базу и оазу. Када сам сама са собом сам добро и могу да будем сама, не сметам себи.

Моје одсуство је осамосталило децу

Ана има двоје деце тинејџера и каже да их је њено одсуство због Евровизије погурало да се мало осамостале.

- Деца се свакако мењају, расту и пролазе кроз фазе, тинејџери су. Добро је да их је моје одсуство мало убрзало у неком осамостамљивању, да сами организују дан, спреме да једу, изведу пса - рекла је певачица.

Људи су променили приступ према мени

Поред тога што сада има више обавеза, у Констрактином животу су се променили и људи око ње, односно њихов приступ према њој.

- Искуснија сам, мало сам боље упознала људе. Када медијски искочиш, јако пуно људи жели да се на тај воз накачи, да се прода... Пријатељи се нису променили, али сам се сусрела са људима који промене приступ, одједном је ту сјај у очима, као да сам нешто друго од онога јуче - рекла је и додала:

- Где год да се појавиш, устукне се, доноси се, то ми је увек било непријатно... Лепо је и када ти људи прилазе да ти се захвале, јер смо сви заједно учествовали у томе.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: