На мрежама се данима води полемика ко ће бранити боје Србије у Малмеу, а званични кандидат биће познат у суботу када ће бити одржано финале.

Фото: Принтскрин РТС

 

 

Ми вас враћамо 20 година уназад, на Беовизију на којој је победу однео Жељко Јоксимовић са песмом "Лане моје". Фестивал није могао тада да прође без скандала, а обележио га је и учешће Јелене Карлеуше с песмом "Моли ме".

Око њеног учешћа било је доста контроверзи, а на крају је заузела 11. место, са освојених само 11 поена.

Чланови жирија су били Гоца Тржан, Душан Ерцеговац, Јелена Илић, Велибор Золак, Биљана Крстић, Јосип Бочек, Силвана Ђурашевић и Слободан Марковић (председник жирија), али и публика која је гласала.

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelena Karleuša

 

 

Те године заратиле су Гоца Тржан и Јелена Карлеуша. Гоца је рекла да је страшно уколико Јелена мисли да је боља од Иване Павловић, која је те године на поменутом фестивалу била друга.

О њеном учешћу причало се месецима, а Карлеуша је гостујући код Минимакса изговорила реченицу, која је и данас вирална на друштвеним мрежама.

- Уопште не мислим да сам боља, све је ствар укуса. А ко је то рекао? - питала је Јелена на шта је Минимакс одговорио:

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelena Karleuša

 

 

- Гоца Тржан - одговорио је Минимакс.

- Никад чула. Како? Дроц… Како? Никад чула - додала је ЈК.

Ипак, остаће упамћена и реакција композитора и аранжера Слободана Марковића, председника жирија, који је приликом гласања јавно "прозвао" своје колеге које су изведбу ЈК оставиле без поена, похваливши њен наступ.

Слободан Марковић је песми "Моли ме" дао чак 7 поена, а публика ју је наградила са 6. Ипак, то није било довољно за пласман у финале.

Њу је тада подржала и Ксенија Пајчин, која је радила кореографију за Јеленину песму и за то добила награду. Када је изашла на сцену да прими награду само је рекла:

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelena Karleuša

 

 

- Страшно!

Пајчинова је после образложила зашто је то рекла:

- Па страшно је то што је Јелена Карлеуша добила само једну награду. По мом мишљењу, она је друго место. Прво место је, наравно, Жељко Јоксимовић и "Лане моје", а одмах после њега је Јелена.

Јк је и годину дана раније била део Беовизије, али је тада учествовала као гост.

Фото: Јутјуб принтскрин/S Production/АТА имагес

 

 

Она је тада добила награду за албум године ("Само за твоје очи"), где је имала перформанс који је за то време био прилично спектакуларан и доста је подсећао на Мадонине концерте и савремене наступе на Песми Евровизије.

Постоје приче и да је 2015. и 2016. била у ужем избору да буде кандидат за представника, но ништа од тога није било потврђено.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: