Основни суд у Добоју за два месеца продужио је притвор малолетној ћерки Саше Кулишића, осумњиченој за саучесништво у убиству оца.

- Суд је донео решење о продужењу притвора због опасности да би боравком на слободи могла ометати кривични поступак сакривањем доказа или утицајем на сведоке. Притвор може трајати најдуже до 29. априла 2024. године - наводе у Основном суду у Добоју.

Малолетница је осумњичена да је оцу у лимунаду сипала лек ”треана”, чиме га је непосредно пре убиства омамила.

За злочин су осумњичени Сашина супруга Андреа Кајганић и њен љубавнику Дражен Лазаревић, којима је Окружни суд у Добоју такође продужио притвор за још два месеца.

Кајганићева и Лазаревић осумњичени су да су као саизвршиоци, заједно с малолетницом, починили тешко убиство на подмукао и свиреп начин.

- Кајганићевој и Лазаревићу се на терет ставља да су, у намери да лише живота Кулишића, 29. јануара у поподневним часовима, а након што је малолетна А.К. уситнила већи број таблета назива ”треана“ јачине 10 мг, које је купила сестра првоосумњичене В.М. на молбу осумњичених, исте помешала са водом, да би у договору са осумњиченима, у вечерњим часовима отишла у породичну кућу свог оца где је уз употребу воде у којој се налазио измрвљени прах таблета направила лимунаду коју је дала свом оцу - саопштио је раније Окружни суд у Добоју.

Намера им је била да се Кулишић омами и успава. Додаје се да су А.К. и њена мајка и у ранијем периоду Кулишићу давале спорне таблете, а да он за то није знао.

- Након што су таблете почеле деловати и након што је оштећени Кулишић заспао, малолетница је оставила откључана улазна врата од куће, о чему је обавестила осумњичене који су ушли у кућу - наводи се у Наредби о спровођењу истраге.

Кајганићева и Лазаревић рекли су малолетници да иде у дневну собу и да затвори врата, да би они ушли у собу где је спавао Кулишић.

- Везали су га тако што су му облепили главу сивом селотејп траком, а ноге и руке везали канапом и селотејп траком. Задали су му пар удараца од којих је крварио, да би га потом изнели из куће и аутомобилом, караван, одвезли у шуму у непосредној близини поред излетишта Преслица.

Ту су му, како се појашњава, непознатим предметом задали четири убодне ране у пределу стомака, да би услед тешког трауматског и хиповолемичког шока изазваног повређивањем и губитком крви наступила смрт. Таквог су га оставили у шуми и побегли. Исти дан Лазаревић је ухапшен у Добоју, а Кајганићева у Бањалуци гђе је изнајмила стан на дан. Откривена су и два возила која су, за потребе злочина и бекства, изнамили у рентакар агенцијама у Бањалуци и Добоју.

(Курир.рс/АТВ)

БОНУС ВИДЕО: