Сабрина Лекај (20), студенткиња која је пореклом из Албаније, пронађена је мртва у јулу 2019. године на предњем седишту "мерцедес бенца" у Аустралији.

Била је избодена ножем, а аутомобил се налазио само 250 метара од њене куће. Када се сазнала језива истина сви су остали у шоку. Сабрину је у налету беса убио отац.

Преминула је на лицу места. Судија Врховног суда Триш Кели изрекла му је доживотну казну затвора са обавезним минималним периодом од 20 година без условне слободе.

Разговор између полиције и убице

Убрзо је у медијима освануо узнемирујући телефонски разговор између полиције и убице који се догодио само неколико тренутака након што је насмрт избо своју ц́ерку студенткињу медицине.

Врховни суд Јужне Аустралије такође је објавио аудио снимак који је полиција снимила док су покушавали да уђу у траг Лекају када су примили извештаје да је његова ћерка избодена.

"Можеш ли да ми кажеш шта се догодило? Можда бисмо могли да дођемо до твоје ћерке и да јој помогнемо", чује се полицајац на снимку. "Не, отишла је.. мртва је", одговара Лекај. На суду је речено да је отац спаковао кухињски нож од 15 цм и да је хтео да се суочи са ћерком због њених излазака до касно и узимања дроге.

Фото: Друштвене мреже

 

Како се касније сазнало, Сабрина се ноћ пре убиства забављала са пријатељима у ноћном клубу где је заиста узимала кокаин, екстази и Ксанакс.

Хронологија догађаја кобног дана

Субота, 20. јул: Сабрина Лукај одлази у кућу своје пријатељице Кејти Валстар да се спреме за излазак. Одлазе у бар, а Сабрина се враћа кући код другарице у раним јутарњим сатима.

Недеља, 21. јул,13:00 часова: Сабрина се враћа својој кући у Кидман Парку и тада је рекла другарици: "Волим те, послаћу ти поруку када дођем кући". Сабрина се више никада није чула са својом пријатељицом.

22.30: Полиција је примила позив који подиже узбуну због нестале Сабрине и њеног оца Петрита (49).

23.30: Полицајци проналазе Сабрину и њеног тату. Она је била на предњем седишту мерцедеса и то на 250 метара од породичне куће. Сабрина је била мртва, а њен отац је имао убодне ране.

Лекај је рекао да је само намеравао да је уплаши, али је "пукао" када је 20-годишњакиња рекла да јој није стало до "жртвовања које је поднео да би јој пружио бољи живот".

"Ја сам то урадио"

У полицијском интервјуу снимљеном у установи за ментално здравље, Лекај је признао да је убио своју једину ћерку. На питање зашто је Сабрина пронађена са убодним ранама по целом торзу, отац двоје деце је шапнуо: "Ја сам то урадио".

- Почео сам да је убадам, седео сам на првом (возачевом) месту - рекао је он.

- Онда сам отишао до задњег дела аута... и урадио остало. Само сам наставио да убадам... она је ударала, ударала по вратима и прозору. Након што није могла да се помери, убо сам и себе, зашто сам је убио, зашто сам то урадио? Свађа је била око тога како сам учинио све за њу, покушао да урадим све за њу, како може да уради ово... понашала се ужасно - рекао је полицији Лекај.

- Моја намера... намера ми је била да је уплашим. Нешто ми је ушло, не знам, не могу да објасним. Нисам ово хтео, само сам покушао да је уплашим. Ужасно је помислити шта сам урадио, урадио сам то… Волео бих да нисам овде - како су објавили медији, видело се на снимку да се кајао за оно што је урадио.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: