На хиљаде људи је дошло данас како би испратиле Стефана на вечни починак, младог спортисту који је прерано напустио овај свет.

- Трагедија настрадалог Стефана је трагедија свих нас. Колико је Стефан имао добру душу види се због оволиког броја људи на сахрани, какву Болеч није видео - рекао је свештеник и додао да је Стефан страдао као и многи витезови који су страдали у истим годинама.

Ожалошћени су доносили цвеће и једно по једно уплакани палили свеће за спортисту, који је прерано напустио овај свет. Поред неутешних чланова Стефанове породице која је одржала говор пре него што је сандук спуштен у раку, када су у вис пуштени и бели балони, док су вијориле заставе Србије и борилачког клуба у ком је тренирао, потресним речима и са дрхтавим гласом, Стефанова сестра кроз сузе је испричала колико јој већ сада фали брат.

Фото: АТА имагес

 

 

- Фалиће ми твој позив, кад ме позовеш да питаш треба ли ми нешто, фалићеш ми ти да ме засмејаваш - поручила је сестра, а након ње, говор је одржао тренер ММА борца, истакавши да му је он био најбољи ученик:

- Погледај ко је све дошао овде. Ти јеси син твог оца и мајке, али си и мој син, ја не могу да искажем тугу, кичма ми је поломљена, не знам како ћемо даље - с тугом је причао тренер.

На сахрани је виђен и велики српски кик-боксер Раде Опачић.

Био велика нада

- Жао нам је што морамо да му кажемо последње збогом. Био је велика нада спорта, који је тек почео да се пење ка врху ММА пирамиде, бележећи велике заслуге и успехе у овом спорту - рекао је један од његових пријатеља.

Да подсетимо, Стефан Савић убијен је 25. фебруара после свађе испред једног познатог београдског клуба, након чега су га двојица мушкараца јурила низ Добрачину улицу, да би га на крају сустигли на углу са Дунавском, када му је један од нападача задао кобну рану.

Осумњичени

За двојицом осумњичених, Василијем Гачевићем (23) и Марком Даничићем (23) расписане су потраге и полиција позива грађане да се, уколико имају информације о кретању и боравишту осумњичених, јаве Полицијској управи за град Београд, на бројеве телефона: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, као и на 192 или најближој полицијској станици.

Фото: МУП

 

 

(Курир)