Прелепа дама, а уз то и плавуша Милица Јокановић, свим "мачо мушкарцима" је својим знањем запушила уста и показала како памет и лепота могу да иду заједно.

Сви су Милицу приметили пре неколико година када је бриљирала у квизу "Слагалица", готово да није било питања на које ова крхка плавуша није имала као из топа спреман одговор. Збуњени, махом мушки противници, нису могли да верују са каквом се лакоћом губили од Милице.

 

 

А она би се само скромно смешила након сваке победе и тако до великог финала и наравно тријумфа у њему. Већ тада је пажњу на себе скренула и изјавом да годинама не може да нађе посао, иако је дипломирани правник. Да ли је могуће, запитала се јавност, да у Србији нема посла за младу особу која има тако бриљантно знање.

Милица се ипак убрзо након тријумфа у "Слагалици" запослила, али квизове није баталила. Већ трећу сезону је члан "екипе трагача" у популарном квизу "Потера" где смо својим знањем онемогућава такмичаре да дођу до жељеног новца.

Иако се то по њеном увек смиреном и дамском лицу и држању никада не би рекло, Милицу живот није мазио и прошла је кроз изузетно тешке периоде.

Фото: РТС принтскрин

 

 

Рођена је у Зеници, у граду где су је сви волели као ведру и већ тада препаметну девојчицу, којој уместо лутака најдража играчка била енциклопедија коју је добила на поклон од оца.

Почетком рата у БиХ породица Јокановић мора да бежи из Зенице, а Милица која је тада имала десет година и данас памти тренутак када јој је запаљена кућа са којом је изгорела и њена библиотека препуна књига. Зарекла се тада себи да ће да настави да се образује још више и да никада неће стати са сакупљањем књига.

У школи је наставила да бриљира, није било области из које није била најбоља, али се никада није наметала, није себе истицала у први план, једноставно њено пребогато знање није могло да остане непримећено. И на факултету је само ређала десетке, била је један од најбољих студената права.

Не љути се када јој кажу да је квизоманка, а рецепт за велико знање каже да не постоји. Она само упија информације за које процени да су важне, пуно чита, гледа емисије које је интересују, посматра свет око себе.

Фото: РТС принтскрин/квиз Потера

 

 

Због снимања "Потере" и посла у Градској управи највише времена за читање Милица сада има викендом, али та два дана обожава да проведе са књигом у руци. Дан не може да замисли без јутарње кафе и без бар једне изреке чувених људи које записује као мото за тај дан.

Наглашава да се никада не би офарбала, јер је убеђена да мушкарци више воле плавуше! А када је љубав у питању, наравно да је она важан део Миличиног живота али о томе не говори за јавност, то је њена интима коју љубоморно чува само за себе.

И не воли да се о њој говори као да је најпаметнија, јер сматра да има још пуно паметних младих људи у Србији, само треба сваком дати шансу.

БОНУС ВИДЕО: