Популарни глумац Марко Јанкетић (41) спада у најцењеније глумце своје генерације, а у последње време је у жижи због маестрално одигране улоге Иса Лере Џамба у филму "Недеља", који се бави младошћу чувеног певача Џеја Рамадановског.

Фото: Предраг Митић

 

 

Јанкетић у својој каријери има велики број запажених улога, између осталих у серијама "Убице мог оца", "Тома", "Певачица", "Јужни ветар: На граници", "Бунар", "Мочвара"... Гледали смо га и у бројним филмовима и представама у београдским позориштима.

Популарни глумац поседује редак дар, а уз његов напоран рад, прсте је у његово стваралаштво умешала и генетика, будући да је син чувених глумаца.

Фото: АТА имагес

 

 

Због презимена је многима јасно да је он син легендарног Михаила Мише Јанкетића, али како се глумац и његова породица никада нису експонирали приватним животом, није толико познато да је мајка Марка Јанкетића славна глумица Свјетлана Кнежевић.

Једна од најлепших девојака Југославије и чувена балерина, коју је Старт 1971. описао и као "најграциознију", прву улогу на филму је забележила 1970. године, а најширу препознатљивост стекла је играјући у ТВ серији "Грлом у јагоде". Наступала је деценијама и у позоришту, где је оставила дубок траг.

Фото: АТА имагес

 

 

У првим годинама каријере пронашла је љубав свог живота у Михаилу Јанкетићу, за ког се удала 1972. године, а пар је потом добио четворо деце. Круна њихове љубави су Марко и Милица, који су познати глумци, као и ћерка Ива Ћирић, која је одабрала балет као животни позив, и Радомир Јанкетић, једини члан породице који се не бави уметношћу.

Како је Свјетлана истакла једном приликом, није увек било једноставно паралелно градити велику каријеру и велику породицу. Ипак, на једно је поноснија.

 

 

– Није било лако поготово не у нашем друштву, али и то је прошло. Имам добру особину да све што је ружно заборавим. Памтим само оно лепо, а деца и унуци су моје најважније достигнуће – рекла је глумица.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: