Ипак, ретко ко зна да Ања потиче из уметничке породице, која јој је одувек била ветар у леђа. Ањина мајка је наша чувена глумица Огњанка Огњановић, а отац познати балетски играч Предраг Радојковић.

Осим оца и мајке и бака Ање Мандић је била глумица, а деда Александар Огњановић позоришни редитељ и оснивач Београдског драмског позоришта. Када се погледају њени корени јасно је како је и она од својих предака наследила талента за глумачки посао.

Фото: АТА имагес

 

 

Ипак, неки детаљи из њеног живота су мање познати широј јавности, а тичу се чињеница да Ања има полусестру, која је такође глумица. Веровали или не, у питању је жена за коју се често може чути да је једна од најбољих глумица савременог доба, Катарина Жутић.

Фото: АТА имагес

 

 

Како су Катарина и Ања полусестре?

Након што се развела од Предрага Огњанка се удала за глумца Милоша Жутића. Када су Огњанка и Милош почели да живе заједно Милош је имао ћерку која је имала 12 година, тако да је разлика међу њима је била мала.

Каја је у Ањи одмах видела доброг пријатеља и неког ко ће је пратити кроз живот. Одрастале су заједно, уживале у детињству и до данас остале једна другој велика подшка и у професионалном животу, али и у породици. 

- Биле смо сличне, обе јединице и обе несрећне што немамо сестру или брата. Брзо смо се заволеле. Спавале смо једна код друге, заједно летовале, наговориле родитеље да се венчају. После смо добиле брата ‒ испричала је Ања у једном интервјуу.

Ипак, чини се да судбина за Ању није имала лаке планове. Након што је одрасла заљубила се у колегу Милорада Мандића Манду, с којим је упловила у брак, али на велику жалост читаве Србије, њега је болест пререно узела.

Манда је умро 2016. године. а Ања је наставила даље борбу кроз живот са њихово двоје деце. Данас је гледамо у бројним улогама, а многе познате колегинице имају само речи хвале за ову храбру и перспективну жену која осваја срца публике сваком улогом које се дохвати. 

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО:

https://video.novosti.rs/podcast/video/9888-nisam-znala-ko-je-husa-masa-dordevic-kad-sam-dobila-ulogu-u-nedelji-odmah-sam-uzela-rakiju-bindz-6#brid_cp_my-player