Серија "Породично благо" поново се репризира на малим екранима, а и дан-данас је многи обожавају и гледају подједнако заинтересовано као да је први пут. Ова култна серија популарна је као и увек, а неке од глумаца у њој винула је у звезде, мада се касније о њима није знало много тога.

Фото: Јутјуб принтскрин/Domace serije - humor

 

 

Једна од оних која је имала малу, али значајну и запажену улогу је Аника Милићевић, данас Грујић.

Аника је у "Породичном благу" глумила ћерку Јанка Јанковића Листера, кога је одглумио покојни Бранко Цвејић. Аника је након ове серије одустала од глуме на неки период, те се вратила на родно Косово, где је нашла љубав и засновала породицу.

Фото: Јутјуб принтскрин/Domace serije - humor

 

 

- Одувек сам маштала да будем глумица. Спонтано је то дошло. Нико се у породици није бавио глумом. Моја нана ми је пред смрт рекла: "Лепо што се бавиш овим послом", иако јој није било драго док сам то студирала - рекла је својевремено Аника, која је глуму завршила у Приштини.

 

 

Ова глумица је из родног места Липљан отишла за Београд да окуша срећу, када је почело бомбардовање 1999. године.

- Таман је каријера кренула узлазном путањом. Кренула сам да радим све више и више и онда је све то одједном прекинуто. Била сам млада и храбра и ишла на неколико места. Представила се и рекла да волим да радим то што сам завршила, али силом прилика то је прекинуто. Добила сам шансу да играм у Атељеу 212. То је било предивно искуство. Играла сам у две представе, али сам изашла из тога. Нешто ме је вукло да се вратим на Косово - испричала је она.

Према њеним речима, одустала је од каријере у великом граду.

 

 

- Било ми је тешко да живим на релацији Београд-Липљан и одлучила да се вратим овде, где сам упознала садашњег супруга. Ту смо се и венчали. То је судбина - истакла је Аника, која има и сина од 15 година, Гаврила.

Глумицу смо гледали у новој серији "Мала супруга", а како је сама истакла, нова улога јој је јако пријала.

 

- Добро ми је дошао овај посао да се растеретим од свих туга које су нам се дешавале у последње време, мени је ово много значајно и прија ми. Кад дођем овде, заборавим на сву муку и радим са младим људима - рекла је она за Б92.

БОНУС ВИДЕО: