Ipak, retko ko zna da Anja potiče iz umetničke porodice, koja joj je oduvek bila vetar u leđa. Anjina majka je naša čuvena glumica Ognjanka Ognjanović, a otac poznati baletski igrač Predrag Radojković.

Osim oca i majke i baka Anje Mandić je bila glumica, a deda Aleksandar Ognjanović pozorišni reditelj i osnivač Beogradskog dramskog pozorišta. Kada se pogledaju njeni koreni jasno je kako je i ona od svojih predaka nasledila talenta za glumački posao.

Foto: ATA images

 

 

Ipak, neki detalji iz njenog života su manje poznati široj javnosti, a tiču se činjenica da Anja ima polusestru, koja je takođe glumica. Verovali ili ne, u pitanju je žena za koju se često može čuti da je jedna od najboljih glumica savremenog doba, Katarina Žutić.

Foto: ATA images

 

 

Kako su Katarina i Anja polusestre?

Nakon što se razvela od Predraga Ognjanka se udala za glumca Miloša Žutića. Kada su Ognjanka i Miloš počeli da žive zajedno Miloš je imao ćerku koja je imala 12 godina, tako da je razlika među njima je bila mala.

Kaja je u Anji odmah videla dobrog prijatelja i nekog ko će je pratiti kroz život. Odrastale su zajedno, uživale u detinjstvu i do danas ostale jedna drugoj velika podška i u profesionalnom životu, ali i u porodici. 

- Bile smo slične, obe jedinice i obe nesrećne što nemamo sestru ili brata. Brzo smo se zavolele. Spavale smo jedna kod druge, zajedno letovale, nagovorile roditelje da se venčaju. Posle smo dobile brata ‒ ispričala je Anja u jednom intervjuu.

Ipak, čini se da sudbina za Anju nije imala lake planove. Nakon što je odrasla zaljubila se u kolegu Milorada Mandića Mandu, s kojim je uplovila u brak, ali na veliku žalost čitave Srbije, njega je bolest prereno uzela.

Manda je umro 2016. godine. a Anja je nastavila dalje borbu kroz život sa njihovo dvoje dece. Danas je gledamo u brojnim ulogama, a mnoge poznate koleginice imaju samo reči hvale za ovu hrabru i perspektivnu ženu koja osvaja srca publike svakom ulogom koje se dohvati. 

(Glossy)

BONUS VIDEO:

https://video.novosti.rs/podcast/video/9888-nisam-znala-ko-je-husa-masa-dordevic-kad-sam-dobila-ulogu-u-nedelji-odmah-sam-uzela-rakiju-bindz-6#brid_cp_my-player