Siti je ovom pobedom stigao na drugo mesto na tabeli, iza vodećeg Liverpula zaostaje samo jedan bod. Erlingu Halandu je gol protiv Brentforda bio 22. u 28 utakmica ove sezone u svim takmičenjima. U Premijer ligi je postigao 17 golova i upisao pet asistencija, a svakom klubu u ligi je dao barem po jedan gol otkako je stigao u Siti 2022. godine.

Iako su brojke Erlinga Halanda i dalje impresivne, činjenica je da ne postiže golove kao prošle sezone. Mediji ga kritikuju, kao i navijači na društvenim mrežama. To nije mogao da otrpi trener Sitija Pep Gvardiola.

- Dobro je da je šutirao devet puta, a u narednoj utakmici opet će dati gol. Ne mogu da se ljutim na njega. Bio sam fudbaler i postigao 11 golova u karijeri koja je trajala 11 godina, znači u proseku gol po sezoni. Jesam li na osnovu toga pravi čovek da kritikujem i savetujem napadače? Ne krivim ga, to je normalno u fudbalu. Igrači su ljudska bića - rekao je Gvardiola posle utakmice sa Čelsijem, kada se Haland žestoko ispromašivao.

Gvardiola je zaštitu Erlinga Halanda stao i posle pobede nad Brentfordom.

- Ovo je za Erlinga bila neverovatno teška sedmica. Umrla mu je baka i mnogo je patio zbog toga. Za njegovu tragediju sam saznao kasnije jer nije hteo da mi kaže. Pozvao sam ga da popričamo kako se oseća. I njegovog oca koji je ostao bez majke - rekao je Pep i dodao:

- Veliki golgeteri uvek će davati golove. Čak i ako neko vreme poste, vratiće se jednako efikasni kao pre. Ne kritikujte ih, nikada, ali baš nikada jer će vam začepiti usta. Pre ili kasnije će opet pogoditi mrežu, kao što je Erling i uradio na utakmici protiv Brentforda. Baš njegov gol nam je bio potreban. Oni koji ga kritikuju verovatno ne znaju da je propustio dva meseca treninga zbog teške povrede i da je iza njega užasna nedelja. Sve to teško pada čoveku. On nije u najboljem stanju, ali kada sve uzmemo u obzir, to je i normalno - zaključio je Gvardiola.

BONUS VIDEO: