* "Нпортал" је решио да направи реконструкцију тог драматичног догађаја и да из архиве извуче старе новинске текстове и снимке из тог времена. *

Након голготе коју су преживели, чланови породице Живојиновић били су коначно поново сви на окупу и заједно и одржали су конференцију за медије. Детаљније о отмици можете да прочитате у серијалу "Отмица Стефана Живојиновића" на ОВОМ линку. 

Ово је био крај бриге за родитеље тадашњег осмогодишњака, али мистерија о виновницима овог злочина букнула је тек након Стефановог повратка кући.

- Захваљујем се свим Југословенима, односно читавом народу који живи у овој земљи, свим људима добре воље који су помогли да преживимо ову агонију која је оставила последице чак и на нас као родитеље - рекла је тада Брена.

- Ви сви знате колико смо ми професионално јаки и јаке личности - додала је. 

Фото: В. Данилов/ Архив Борбе

 

Отац Стефана Емералда Живојиновића, Слободан Боба Живојиновић додао је: 

- Захваљујем се првенствено вама новинарима јер сте штитили његов живот. Желео бих да се захвалим властима. Надам се да ће се власт потрудити да заштити грађане ове земље. Ако је ово требало да се преломи на нама, нека то буде, али нека буде, молим вас, последње.

Након конференције, цела породица се на једно време одселила у САД у њихову кућу на Флориди, како би побегли што даље од бола.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".