* "Nportal" je rešio da napravi rekonstrukciju tog dramatičnog događaja i da iz arhive izvuče stare novinske tekstove i snimke iz tog vremena. *

Nakon golgote koju su preživeli, članovi porodice Živojinović bili su konačno ponovo svi na okupu i zajedno i održali su konferenciju za medije. Detaljnije o otmici možete da pročitate u serijalu "Otmica Stefana Živojinovića" na OVOM linku. 

Ovo je bio kraj brige za roditelje tadašnjeg osmogodišnjaka, ali misterija o vinovnicima ovog zločina buknula je tek nakon Stefanovog povratka kući.

- Zahvaljujem se svim Jugoslovenima, odnosno čitavom narodu koji živi u ovoj zemlji, svim ljudima dobre volje koji su pomogli da preživimo ovu agoniju koja je ostavila posledice čak i na nas kao roditelje - rekla je tada Brena.

- Vi svi znate koliko smo mi profesionalno jaki i jake ličnosti - dodala je. 

Foto: V. Danilov/ Arhiv Borbe

 

Otac Stefana Emeralda Živojinovića, Slobodan Boba Živojinović dodao je: 

- Zahvaljujem se prvenstveno vama novinarima jer ste štitili njegov život. Želeo bih da se zahvalim vlastima. Nadam se da će se vlast potruditi da zaštiti građane ove zemlje. Ako je ovo trebalo da se prelomi na nama, neka to bude, ali neka bude, molim vas, poslednje.

Nakon konferencije, cela porodica se na jedno vreme odselila u SAD u njihovu kuću na Floridi, kako bi pobegli što dalje od bola.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".