* "Нпортал" је решио да направи реконструкцију тог драматичног догађаја и да из архиве извуче старе новинске текстове о овом случају. Како су тада медији писали, подсетићемо вас из дана у дан - баш како су тада, у реалном времену излазили новински чланци. *

Тек ће се на крају голготе коју су преживели Боба и Брена заједно са својим сином Стефаном сазнати колики је заправо стрес и мукотрпну забринутост породице овај немио догађај изазвао, а слику о целом догађају можете имати само уколико испратите цео серијал под називом "Отмица Стефана Живојиновића" на овом линку.

Фото: Танјуг, Архив Борбе

 

О кобном дану у коме се догодила кулминација Вечерње новости су тада писале: 

НИ СТЕФАНА, НИ ОТМИЧАРА

"Иако је прошао рок који су киднапери оставили Лепој Брени и Боби Живојиновићу да донесу 2.5 милиона марака на име откупа за малолетног наследника, примопредаја још није извршена. Родитељи не губе наду, очекујући позив отмичара.

ПРОШЛА је недеља, пролазио је и понедељак, али од киднапера Стефана Живојиновића ни трага ни гласа.

Фото: Архив новости

Родитељи осмоипогодишњег малишана, Лепа Брена и Боба Живојиновић су ван себе. Спремили су откуп у висини 2.5 милиона марака и чекали су да их отмичари позову и да се обави размена. То је требало да се догоди у недељу. Грозничаво ишчекивање и - ништа. Живојиновићи нису одговарали на позиве ни најближих пријатеља, чак ни родбине.

МУП-у ВЕЗАНЕ РУКЕ

ПРИПАДНИЦИ МУП Србије не раде на расветљавању отмице осмоипогодишњег Стефана Живојиновића, јер нико није ни пријавио његово киднаповање.

Пошто родитељи нису о томе обавестили полицију, ни после три дана од киднаповања за њих као да се ово криминално дело није ни десило.

- Не можемо да радимо на проналажењу малог Стефана, ако нам његови родитељи не дају најосновније податке који би нам помогли да кренемо са истрагом - кажу у МУП Србије. - Мислим да није добро што Брена и Слободан Живојиновић, без званичних представника МУП, контактирају са киднаперима. 

Уколико пријаве нестанак сина Стефана, истог момента почећемо да радимо на његовом проналажењу. Овако, ми не знамо шта се дешава.

Разлог је био прост: чекао се контакт преко специјалног броја на мобилном телефону, који је Боби доставио неко од криминалаца. Али, узалуд...

Све је изгледало да ће се под окриљем прошле ноћи обавити примопредаја. Киднапери су очигледно одустали од таквог обављања посла "у минут до 12". 

Изгледа да су, иако по свему судећи нису аматери, осетили да је огроман колач загрижен и да неће моћи лако да га поједу до краја. 

Сада им једино преостаје да прљав посао на најбезболнији начин обаве, за Стефана и за његове родитеље.

САМО СКРОМНО ДЕТЕ - Оба Бренина и Бобина сина рођена у Америци

- Никада му нећу дозволити да помисли како је богат, моја обавеза је да га школујем, оспособим за живот и обогатим га духом - својевремено је о Стефану Емералду рекла његова мајка. 

СТЕФАН Емералд, први син брачног пара Лепе Брене и Бобе Живојиновића, рођен је 21. маја 1992. године у Њујорку и држављанин је Сједињених Америчких Држава. Има два имена, и двојно држављанство.

Фото: Танјуг, Архив Борбе

 

- Нема избора, пошто од Стефана не могу да правим сиромашно дете, кад он то није - рећи ће неколико година касније Лепа Брена, на питање како заштити дете од родитељске славе и богатства.

- Међутим, никада му нећу дозволити да помисли како је богат.

Моја је родитељска обавеза да Стефана обогатим духом, школујем, оспособим за живот, и пробам да не изгубим ону драгоцену емотивну нит која спаја децу и родитеље.

Када је пре неколико месеци Лепа Брена са ''Слатким грехом'' објавила нови албум, готово на свако гостовање на телевизији водила је и осмоипогодишњег Стефана. Хтела је да му објасни како то изгледа кад ''мама иде на посао да заради паре''.

Фото: В. Данилов

 

Радознао и живахан као и свако дете његовог узраста, Стефан је често ''минирао'' маму у емисијама које су ишле уживо, говорећи како ''тата кува боље од маме'' или објашњавајући како Брена ескивира телефонске позива, иако је код куће.

- Лаже, ту је али неће да се јави - узвикнуо би довољно гласно да га чује и саговорник са друге стране жице.''

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из највеће новинске архиве на овим просторима, штампарије Борбе, а овај чланак је изашао у Вечерњим новостима 28.11.2000.*

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".