Познати индијски гуру и спиритуалиста, Јагадиш Васудев познатији као Садгуру поделио је слику из Аустралије са Новаком Ђоковићем и није крио одушевљење што се сусрео са најбољим тенисером свих времена.

 

 

Ко је заправо Садгуру?

Он је оснивач и шеф Исха фондације. Основан 1992. године, води ашрам и јога центар који помаже у промовисању образовних и духовних активности. Садгуру је написао Унутрашње инжењерство: Јогијев водич за радост и карму: Јогијев водич за креирање своје судбине.

Фото: Профимедиа

 

 

Изградио је своју фарму живине у Мајсору. Пошто је то захтевало минималну пажњу, своје време проводио је у писању поезије. Чак и када је његов посао порастао, његова породица се противила његовој одлуци да ради са живином. То га је нагнало да се окуша у грађевинској индустрији и придружио се Буилдаидсу. Након неколико духовних искустава, одлучио је да затвори свој посао и почео је да путује и подучава јогу. Свој први час јоге одржао је 1983. у Мајсору.

 

 

"Какве су ти мисли, такав ти је живот"

"Једини разлог зашто сте несрећни јесте тај што се живот не одиграва онако како сте очекивали. Ако се живот не развија онако како сте мислили, несрећни сте. Уколико иде по вашем плану, срећни сте. Једноставно је. Прво се запитајте, какве су вам мисли, колико се фокусираш на оно о чему мислиш, колико је стабилности у ономе што мислите, колико одјекује та ваша мисао... Освестите да ли је ова мисао повезана са реалношћу, или је то само празна мисао."

Фото: Профимедиа

 

 

Размислите какве су мисли које имате, да ли су то само празна очекивања, или нешто што заиста желите, на шта ћете се фокусирати и учинити да буде део стварности. Уколико нисте срећни и задовољни, само промените перспективу!

Како да промените перспективу - најважније је да схватите да сте ви креатор сопствених мисли и живота, ви бирате да какве емоције ћете имати и како ће се оне испољити на вашу стварност. Изаберите да буду светле, повезане са вашом природом, и живот може кренути у смеру у којем желите.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: