Poznati indijski guru i spiritualista, Jagadiš Vasudev poznatiji kao Sadguru podelio je sliku iz Australije sa Novakom Đokovićem i nije krio oduševljenje što se susreo sa najboljim teniserom svih vremena.

 

 

Ko je zapravo Sadguru?

On je osnivač i šef Isha fondacije. Osnovan 1992. godine, vodi ašram i joga centar koji pomaže u promovisanju obrazovnih i duhovnih aktivnosti. Sadguru je napisao Unutrašnje inženjerstvo: Jogijev vodič za radost i karmu: Jogijev vodič za kreiranje svoje sudbine.

Foto: Profimedia

 

 

Izgradio je svoju farmu živine u Majsoru. Pošto je to zahtevalo minimalnu pažnju, svoje vreme provodio je u pisanju poezije. Čak i kada je njegov posao porastao, njegova porodica se protivila njegovoj odluci da radi sa živinom. To ga je nagnalo da se okuša u građevinskoj industriji i pridružio se Buildaidsu. Nakon nekoliko duhovnih iskustava, odlučio je da zatvori svoj posao i počeo je da putuje i podučava jogu. Svoj prvi čas joge održao je 1983. u Majsoru.

 

 

"Kakve su ti misli, takav ti je život"

"Jedini razlog zašto ste nesrećni jeste taj što se život ne odigrava onako kako ste očekivali. Ako se život ne razvija onako kako ste mislili, nesrećni ste. Ukoliko ide po vašem planu, srećni ste. Jednostavno je. Prvo se zapitajte, kakve su vam misli, koliko se fokusiraš na ono o čemu misliš, koliko je stabilnosti u onome što mislite, koliko odjekuje ta vaša misao... Osvestite da li je ova misao povezana sa realnošću, ili je to samo prazna misao."

Foto: Profimedia

 

 

Razmislite kakve su misli koje imate, da li su to samo prazna očekivanja, ili nešto što zaista želite, na šta ćete se fokusirati i učiniti da bude deo stvarnosti. Ukoliko niste srećni i zadovoljni, samo promenite perspektivu!

Kako da promenite perspektivu - najvažnije je da shvatite da ste vi kreator sopstvenih misli i života, vi birate da kakve emocije ćete imati i kako će se one ispoljiti na vašu stvarnost. Izaberite da budu svetle, povezane sa vašom prirodom, i život može krenuti u smeru u kojem želite.

(Stil)

BONUS VIDEO: