Слана вода за лош дах

Слана вода убица је бактерија и може да се бори против бактерија у вашим устима. Само отопите пола кашичице соли у чаши млаке воде и испирајте грло. Осим што се решавате лошег задаха, овај поступак такође може да побољша орално здравље и ублажи било какву иритацију дисајних путева.

Лимун или сирће за пазухе

Још једна помало неугодна ситуација је када осетите неугодан мирис из ваших пазуха. Не сете се сви да са собом понесу дезодоранс или парфем. Дакле, једноставан трик је да исцедите мало лимуновог сока или сирчета на марамицу и овим соком намажете пазухе.

Фото: Тикток принтскрин/

 

Водица за испирање уста за перут

Имате перут, али немате шампон против перути? Започните шампонирањем са било којим шампоном који имате. Затим разредите воду за испирање уста с водом у размери 50:50 и прођите кроз власи. Мало утрљајте и оставите да одстоји неколико минута пре него што је исперете. На крају искористите регенератор јер алкохол у водици за испирање уста може да исуши косу.

Сирће за мирисе животиња

Кад имате кућне љубимце, догађају се незгоде, посебно на вашем тепиху. Уместо употребе јаких хемијских средстава за чишћење, због којих би ваш љубимац могао поновно да пожељи да обележити ту територију, посегните за сирћетом. Прво очистите и обришите сав вишак убрусом. Затим попрскајте мрљу мешавином једнаких количина обичног алкохолног сирћета и воде и попрскајте подручје. Обришите убрусом. Понављајте док мрља не нестане.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".