Одмах је позвала нутриционисткињу, која јој је променила исхрану и помогла да се реши вишка килограма.

- Никада раније нисам имала проблема са килажом, иако сам јела све што сам желела. Мајка природа је била благонаклона према мени, увек сам имала трбушњаке, а нисам ни прошла поред теретане. Јела сам све што сам хтела, по 300 грама чоколаде дневно. Кока колу сам пила чим отворим очи. Тако сам дуго живела, док године нису учиниле своје, па ми се метаболизам успорио - каже певачица.

 

 

Она додаје да су последње две године посебно утицале на то да почне да се гоји:

- Живела сам 200 на сат због посла којим се бавим. Када сам постала мајка, била сам и због сина хиперактивна. Међутим, због короне сам се затворила у кућу, имала сам све мање наступа и само сам јела. Дешавало ми се да устанем у три ујутру да једем чоколаду! Тако сам се угојила три килограма. Мени је то било катастрофа, иако многи мисле да није страшно. Била сам незадовољна кад год бих се погледала у огледало.

Ово једе Јелена Костов

Доручак: Сендвич са интегралним хлебом, ћурећим прсима и зеленом салатом
Ручак: Пилеће бело месо и купус салата
Вечера: Четири беланцета са салатом

Трик савет:
Када сте гладни, попијте лимунаду, цеђени сок, чај или узмите неку воћку. Никако немојте јести грицкалице.

Јелена је тада решила да потражи помоћ нутриционисте, али јој није било лако да се реши старих навика.

- Било ми је тешко, нисам могла да се "откачим" од слаткиша. Не пушим, не пијем алкохол, али је зато мој порок била Кока кола. Успела сам да се скинем са ње, али сам се опет вратила! По јеловнику Ане Петровић морала сам да једем на три и по сата. Пила сам две до три литре течности дневно - воду, чај, лимунаду... У почетку ми се вода није пила, јер сам је раније слабо конзумирала, али сам се после навикла. Престала сам да једем тестенину и зачињена јела, слаткише сам знатно смањила - изјавила је певачица.

 

 

Јелена није променила само исхрану већ и неке друге лоше навике.

- Лежем и устајем рано, што је веома битно за здравље и имунитет. Пошто сам од почетка пандемије имала више слободног времена, увидела сам у чему грешим и зашто сам стално уморна и неиспавана. Откако лежем раније, будим се срећна, здрава, насмејана... Спремнија сам за пешачење и са лакоћом обављам све обавезе. Немам више никакве тегобе. Раније ме је глава стално болела, али то више није случај откако не чачкам телефон пре спавања и ујутру чим отворим очи - завршава причу Јелена.

(Информер.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".