Slana voda za loš dah

Slana voda ubica je bakterija i može da se bori protiv bakterija u vašim ustima. Samo otopite pola kašičice soli u čaši mlake vode i ispirajte grlo. Osim što se rešavate lošeg zadaha, ovaj postupak takođe može da poboljša oralno zdravlje i ublaži bilo kakvu iritaciju disajnih puteva.

Limun ili sirće za pazuhe

Još jedna pomalo neugodna situacija je kada osetite neugodan miris iz vaših pazuha. Ne sete se svi da sa sobom ponesu dezodorans ili parfem. Dakle, jednostavan trik je da iscedite malo limunovog soka ili sirčeta na maramicu i ovim sokom namažete pazuhe.

Foto: Tiktok printskrin/

 

Vodica za ispiranje usta za perut

Imate perut, ali nemate šampon protiv peruti? Započnite šamponiranjem sa bilo kojim šamponom koji imate. Zatim razredite vodu za ispiranje usta s vodom u razmeri 50:50 i prođite kroz vlasi. Malo utrljajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre nego što je isperete. Na kraju iskoristite regenerator jer alkohol u vodici za ispiranje usta može da isuši kosu.

Sirće za mirise životinja

Kad imate kućne ljubimce, događaju se nezgode, posebno na vašem tepihu. Umesto upotrebe jakih hemijskih sredstava za čišćenje, zbog kojih bi vaš ljubimac mogao ponovno da poželji da obeležiti tu teritoriju, posegnite za sirćetom. Prvo očistite i obrišite sav višak ubrusom. Zatim poprskajte mrlju mešavinom jednakih količina običnog alkoholnog sirćeta i vode i poprskajte područje. Obrišite ubrusom. Ponavljajte dok mrlja ne nestane.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".