Како им све више смета стресни начин живота у Београду, брачни партнери и глумци Бранка Пујић и Драган Гаги Јовановић, све чешће и дуже бораве у својој кући на Златибору, у којој имају времена за писање, играње билијара и прављење гастрономских чуда.

У својој богатој каријери остварили су бројне улоге, а Бранка је у разговору за Глорију открила да је њен супруг одбио да снима рекламе за алкохол и кладионице.

Фото: АТА имагес

 

 

- Драган се никад није водио новцем. Прихватао би да ради само оно у шта верује и што му прија, а онда би давао сто одсто себе. И више од тога, ишао је преко границе бола и издржљивости. Такав је, кад нешто жели, учиниће све да то буде перфектно. Зато и не треба да се буни што му је здравље нарушено. Новац, моћ и утицај га не занимају, штавише, гаде му се. Такав је био и у младости кад смо се упознали - објашњава Пујићева и додаје:

- Стално му шаљу сценарије на читање. У ретко ком види себе. Захвали се и одбије понуду. Исто је учинио и са предлозима да рекламира алкохол или коцкарнице и кладионице. Али зато радо прихвата улоге у студентским филмовима. Нудили су нам свашта, одбили смо све. Не припадамо никоме, ниједној опцији. Статус нећемо мењати.

Фото: В. Данилов

 

 

Припрема књигу

Последњих година све омиљени глумац све мање је присутан на сцени, а разлог томе у почетку било је његово нарушено здравље. Он је у разговору открио да сада пише књигу.

- Лепше ми је да пишем ручно. Радим графитном оловком, бришем гумицом, цео процес се одвија полако, што ми одговара. Реч је о научнофантастичној биографији. Упорно сам тражио модел који ће у себи садржати моје фантастичне приче, измишљотине, као и аутобиографске елементе. Дефинитивно ми се све то спојило, биће врло занимљиво, верујем. У принципу, кад прочиташ добру књигу, видиш да је заснована на аутентичном животу, на личном искуству - објаснио је Гаги.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Здравље на првом месту

У претходном периоду глумац се суочио са озбиљним здравственим проблемом, након повреде леђа. То га је навело да у потпуности промени своје животне навике.

- Своју меру сам попио. Доста је било. Сада немам потребу за алкохолом. Завршио сам и са позориштем. Истрошио сам се. Одиграо сам више од 4000 представа током којих сам давао свој креативни, ментални и физички максимум. Растао сам се од позоришта за сада, што не значи да ћу га одбити ако ме некада поново буде запросило - рекао је.

Научио је да живи са повредом леђа, дискус хернијом у лумбалном делу кичме, као и са чиром на желуцу.

- Радим лагане вежбе за леђа и пазим да не направим нагли покрет. Натерао сам се да полако улазим и излазим из аутомобила. Навикао сам се на ограничења. Кад ме заболи, трпим и чекам да прође. Одрекао сам се скијања и тениса. Али сам зато постао веома вешт у билијару. У приземљу куће поставили смо столове за билијар и стони тенис. Понекад се заиграм по пет-шест сати - објаснио је.

(Глориа/Курир)

БОНУС ВИДЕО: