Kako im sve više smeta stresni način života u Beogradu, bračni partneri i glumci Branka Pujić i Dragan Gagi Jovanović, sve češće i duže borave u svojoj kući na Zlatiboru, u kojoj imaju vremena za pisanje, igranje bilijara i pravljenje gastronomskih čuda.

U svojoj bogatoj karijeri ostvarili su brojne uloge, a Branka je u razgovoru za Gloriju otkrila da je njen suprug odbio da snima reklame za alkohol i kladionice.

Foto: ATA images

 

 

- Dragan se nikad nije vodio novcem. Prihvatao bi da radi samo ono u šta veruje i što mu prija, a onda bi davao sto odsto sebe. I više od toga, išao je preko granice bola i izdržljivosti. Takav je, kad nešto želi, učiniće sve da to bude perfektno. Zato i ne treba da se buni što mu je zdravlje narušeno. Novac, moć i uticaj ga ne zanimaju, štaviše, gade mu se. Takav je bio i u mladosti kad smo se upoznali - objašnjava Pujićeva i dodaje:

- Stalno mu šalju scenarije na čitanje. U retko kom vidi sebe. Zahvali se i odbije ponudu. Isto je učinio i sa predlozima da reklamira alkohol ili kockarnice i kladionice. Ali zato rado prihvata uloge u studentskim filmovima. Nudili su nam svašta, odbili smo sve. Ne pripadamo nikome, nijednoj opciji. Status nećemo menjati.

Foto: V. Danilov

 

 

Priprema knjigu

Poslednjih godina sve omiljeni glumac sve manje je prisutan na sceni, a razlog tome u početku bilo je njegovo narušeno zdravlje. On je u razgovoru otkrio da sada piše knjigu.

- Lepše mi je da pišem ručno. Radim grafitnom olovkom, brišem gumicom, ceo proces se odvija polako, što mi odgovara. Reč je o naučnofantastičnoj biografiji. Uporno sam tražio model koji će u sebi sadržati moje fantastične priče, izmišljotine, kao i autobiografske elemente. Definitivno mi se sve to spojilo, biće vrlo zanimljivo, verujem. U principu, kad pročitaš dobru knjigu, vidiš da je zasnovana na autentičnom životu, na ličnom iskustvu - objasnio je Gagi.

Foto: N. Skenderija

 

 

Zdravlje na prvom mestu

U prethodnom periodu glumac se suočio sa ozbiljnim zdravstvenim problemom, nakon povrede leđa. To ga je navelo da u potpunosti promeni svoje životne navike.

- Svoju meru sam popio. Dosta je bilo. Sada nemam potrebu za alkoholom. Završio sam i sa pozorištem. Istrošio sam se. Odigrao sam više od 4000 predstava tokom kojih sam davao svoj kreativni, mentalni i fizički maksimum. Rastao sam se od pozorišta za sada, što ne znači da ću ga odbiti ako me nekada ponovo bude zaprosilo - rekao je.

Naučio je da živi sa povredom leđa, diskus hernijom u lumbalnom delu kičme, kao i sa čirom na želucu.

- Radim lagane vežbe za leđa i pazim da ne napravim nagli pokret. Naterao sam se da polako ulazim i izlazim iz automobila. Navikao sam se na ograničenja. Kad me zaboli, trpim i čekam da prođe. Odrekao sam se skijanja i tenisa. Ali sam zato postao veoma vešt u bilijaru. U prizemlju kuće postavili smo stolove za bilijar i stoni tenis. Ponekad se zaigram po pet-šest sati - objasnio je.

(Gloria/Kurir)

BONUS VIDEO: