Ретки су они који су погледали филм, потом и серију „Тома“, а да нису емотивно одреаговали на сегмент посвећен Љиљани, коју глуми фантастична Паулина Манов.

У романсираној биографији Томе Здравковића Љиљана је представљена као супруга доктора Хаџи Поповића, који је лечио чувеног певача и са којим је с временом, бар по виђењу сценариста, успоставио пријатељски однос.

Ко је пратио серију зна да су синоћ приказане две последње епизоде, као и фамозна сцена у којој видимо да је стихове „Не косите росну траву, не ломите младу грану...“ Тома посветио Љиљани Хаџи Поповић. У стварности инспирација му је била једна друга Љиљана.

Фото: Архива Новости

 

 

Глумицу Љиљану Благојевић упознао је почетком осамдесетих, на снимању серије „Докторка на селу“. Она је играла главну улогу, докторку Ану која из Београда долази у сеоски дом здравља да лечи становнике околних места, док се Тома у неколико епизода појавио као певач Ћирица.

Имајући у виду да се та серија с времена на време репризира на државној телевизији, питали смо нашу славну глумицу да ли се и сама некад осврне на почетак каријере.

Фото: АТА имагес

 

 

- Не волим да гледам себе на филму или у серијама. То остављам другима. Верујте ми, моје очи су још упрте напред. Можда зато имам доста иза себе. Нисам носталгична, то осећање много кошта - искрено нам је одговорила.

Истовремено, дива српског глумишта не крије да се с радошћу сећа сусрета са певачем великог срца који јој је посветио легендарну песму „За Љиљану“.

- Имала сам срећу да један од наших највећих аутора у народној музици овековечи моје име. Морате признати да не може свако тиме да се похвали.

- Ја сам била пресрећна. Томи сам и данас захвална.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО: