Retki su oni koji su pogledali film, potom i seriju „Toma“, a da nisu emotivno odreagovali na segment posvećen LJiljani, koju glumi fantastična Paulina Manov.

U romansiranoj biografiji Tome Zdravkovića LJiljana je predstavljena kao supruga doktora Hadži Popovića, koji je lečio čuvenog pevača i sa kojim je s vremenom, bar po viđenju scenarista, uspostavio prijateljski odnos.

Ko je pratio seriju zna da su sinoć prikazane dve poslednje epizode, kao i famozna scena u kojoj vidimo da je stihove „Ne kosite rosnu travu, ne lomite mladu granu...“ Toma posvetio LJiljani Hadži Popović. U stvarnosti inspiracija mu je bila jedna druga LJiljana.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Glumicu LJiljanu Blagojević upoznao je početkom osamdesetih, na snimanju serije „Doktorka na selu“. Ona je igrala glavnu ulogu, doktorku Anu koja iz Beograda dolazi u seoski dom zdravlja da leči stanovnike okolnih mesta, dok se Toma u nekoliko epizoda pojavio kao pevač Ćirica.

Imajući u vidu da se ta serija s vremena na vreme reprizira na državnoj televiziji, pitali smo našu slavnu glumicu da li se i sama nekad osvrne na početak karijere.

Foto: ATA images

 

 

- Ne volim da gledam sebe na filmu ili u serijama. To ostavljam drugima. Verujte mi, moje oči su još uprte napred. Možda zato imam dosta iza sebe. Nisam nostalgična, to osećanje mnogo košta - iskreno nam je odgovorila.

Istovremeno, diva srpskog glumišta ne krije da se s radošću seća susreta sa pevačem velikog srca koji joj je posvetio legendarnu pesmu „Za LJiljanu“.

- Imala sam sreću da jedan od naših najvećih autora u narodnoj muzici ovekoveči moje ime. Morate priznati da ne može svako time da se pohvali.

- Ja sam bila presrećna. Tomi sam i danas zahvalna.

(Hello)

BONUS VIDEO: