Фен за косу се, наравно, најчешће користи за сушење косе и фенирање.

Ипак, домишљати људи су се открили и друге начине ан које овај мали кућни апарат који свака кућа има, може да се искористи.

Веома је користан за чишћење куће, али вероватно ће вас изненадити највише на који начин може да се искористи у припремању хране.

Прашина на тешко доступним местима

Фото: Профимедиа

 

 

Феном можете уклонити прашину са свих тешко доступних места, али и предмета које не можете да бришете мокром крпом, попут књига или абажура за лампу. Укључите хладан ваздух на фену и усмерите га ка прашњавом предмету. Веома је користан за вештачко цвеће, лампе, полице са књигама, рачунар, резбарено дрво и стилски намештај.

Трагови воштаних боја

Деца умеју да се заиграју па да воштаним бојама ишарају зидове. Ипак, ако имате фен, заиста не треба да се нервирате око тога. Уз њега, припремите сунђер натопљен са мало детерџента. Прво усмерите врућ ваздух са фена на ишарани део зида или намештаја и прислоните га што ближе. Када боја почне да се топи, обришите је наквашеним сунђером.

Уклања налепнице

Налепнице са тегли или флаша лепог облика које желите да сачувате и искористите на други начин, можете да скинете са феном за косу. Једноставно, упалите највишу температуру и прислоните га на налепницу, како би се лепак истопио. Ово је одличан трик који вас ослобађа трљања и стругања.

Декорисање торте

Фото: Јутјуб принтскрин/ 집밥요리 Хоме Цоокинг

 

 

Када желите да намажете глазуру, а да она притом буде савршено равна, фен вам је много бољи избор од спатуле или кашике. Једноставно хладним ваздухом растерајте глазуру преко торте, а ако желите да добије мало више сјаја, укључите после тога и топао ваздух.

БОНУС ВИДЕО: