Често се дешава, нарочито у зимском периоду, да се не баш пријатни мириси „увуку“ у кућу и чини се да их се никада нећемо решити.

Доносимо вам пет једноставних начина како да се ослободите непријатних мириса у стамбеном простору. Све што вам је потребно вероватно већ имате, и уз мало труда и уложеног времена пријатни мириси ће се ширити на све стране.

Фото: Профимедиа

 

 

1. Додајте у воду зачине или етерична уља и кувајте их

Уколико желите да се брзо решите мириса који вам се не свиђају или вам не пријају, најједноставније је да у воду ставите зачине поут цимета или биље попут босиљка, и пустите да се кува, а мирис ће се раширити вашим домом.

За ово можете искористити и неко етерично уље које имате при руци, као и, рецимо, кору поморанџе.

2. Освежите фотеље, угаоне и кауче

Фото: Профимедиа

 

 

Места за седење после неког времена не само да се запрљај,у већ и „покупе“ различите мирисе и од људи и од хране.

Једноставан начин да их освежите и неутралишете непријатне мирисе је да узмете боцу са распршивачем и у њу ставите мало вотке, па попрскате по намештају. Вотка делује као природни дезодоранс и неутралисаће већину непријатних мириса.

3. Освежите судоперу цитрусима

Место са кога често долази не баш пријатан мирис у кући је свакако судопера, односно одвод.

Уколико вам је потребно брзо решење да се ратосиљате мириса који долазе из судопере, додајте у одвод мало нарендане коре лимуна или поморанџе.

Фото: Профимедиа

 

 

4. Освежите канту за смеће

Канта за смеће је дефинитивно место у кући са кога долази неугодни мириси, нарочито ако сте спремали рибу или љуштили бели и црни лук.

На дно канте ставите пар листова папира који ће упити оцеђену течност, а влажну, мирисну марамицу можете да ставите испод канте за смеће. Тако ће се пријатни мирис проширити просторијом.

Фото: Профимедиа

 

 

5. Очистите машину за судове сирћетом

Ако се из ваше машине за судове шири непријатан мирис, укључите прање без посуђа, али сипајте две шољице алкохолног сирћета.

Сви непријатни мириси ће нестати, а уклонићете и нагомилани каменац.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: