Понекад чишћење дома пада у сенку услед ужурбаног живота на реалцији посао-породица.

Онда на крају проводите сате у сређивању и чишћењу, а уз мали, добор осмишљен план можете то да спречите.

Фото: Профимедиа

 

 

Шта чистити сваке недеље?

Ствари које стално додирују

Места као што су кваке на вратима, славине, прекидачи за светло, тастатуре и даљински управљачи треба да се чисте сваке недеље. Ово су места која додирује више људи у кући и на њима се лако накупљају клице. Обришите их сваке недеље како бисте били сигурни да су чисти, пише Реал Симпле.

Фото: Профимедиа

 

 

Подручја са великим прометом

Подручја са великим прометом у вашем дому такође треба да се чисте сваке недеље. Ово укључује ходник стана или куче, место на коме се налази обућа, просторе у којима чувате пошту, радни простор у кухињи и купатило.

Постељина и пешкири за купање

Добра идеја је да перете сву постељину, крпе и пешкире коју користите свакодневно најмање једном недељно. На тај начин спречавате настанак алергена и клица.

Фото: Профимедиа

 

 

Шта чистити сваког месеца?

Апарати

Пепоручује се да једном месечно одвојите време за дубинско чишћење уређаја. Апарати попут шпорета, микроталасних пећи и фрижидера могу временом прљавштину прљавштину и мирисе. Месечно чишћење спречава накупљање прљавштине, обезбеђује оптималне перформансе и продужава животни век ваших уређаја.

Фрижидер

Фото: Профимедиа

 

 

Други простор који треба да чистите месечно је унутрашњост вашег фрижидера. Одвојите мало времена сваког месеца да све очистите из фрижидера, обришете и проверите датуме истека за све пре него што било шта вратите унутра.

Ормари

Такође би требало да се позабавите својим ормаром сваког месеца. Ормари могу брзо да постану претрпани простори, посебно ако нису правилно организовани, па одвојите мало времена да прођете кроз ормаре и организујете.

БОНУС ВИДЕО: