Мушкарац је приведен у једном угоститељском објекту у Кистањама, као и 24-годишњак који је био с њим у друштву.

Мушкарац је приведен због недозвољеног поседовања оружја.

Њих двојица су истог дана аутомобилом задарских регистрација у власништву 29-годишњака дошли у место Кистање, након чега су отишли у оближњи угоститељски објект.

Након краћег времена 29-годишњак је отишао до свог аутомобила и из њега узео аутоматску пушку Застава М70 без спремника и муниције. Пушку је замотао у одећу, након чега се с њом вратио у угоститељски објект. Замотану пушку је оставио уз зид, поред стола.

Полицији је рекао да је пушку носио због страха од евентуалне крађе јер му је брава на аутомобилу покварена и није могла да се закључа.

Извршен је увиђај аутомобила у којем је пронађен метални држач за муницију калибра 7.62 мм.

Полиција је претражила и његову кућу у месту Привлака. У кући су пронашли и одузели 241 комад стрељива калибра 7.9 мм, 123 комада калибра 7.62 x 39 мм, 25 комада калибра 7.65 мм и наставак цеви за пушку М 59.

Полиција је претражила и кућу и помоћне просторије које у Бенковцу користи 24-годишњак. Тамо су пронашли 11 метака калибра 7.9 мм, метак калибра 7.62 x 39 мм, 36 метака калибра 7.62 x 54 мм, једну ваздушну пушку и један метак калибра 22, саопштила је Полицијска управа шибенско-книнска.

Након довршеног криминалистичког истраживања 29-годишњак је, уз кривичну пријаву Општинском државном тужилаштву у Шибенику, приведен и предат полицијском надзорнику, пренео је хрватски портал Index.

Против 24-годишњака биће поднета кривична пријава надлежном државном тужилаштва због сумње у почињено кривично дело недозвољено поседовање, израда и набављање оружја и експлозивних материја.

Против обојице следи оптужни предлог због почињеног прекрша из Закона о поседовању оружја грађана.

БОНУС ВИДЕО: