Muškarac je priveden u jednom ugostiteljskom objektu u Kistanjama, kao i 24-godišnjak koji je bio s njim u društvu.

Muškarac je priveden zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

NJih dvojica su istog dana automobilom zadarskih registracija u vlasništvu 29-godišnjaka došli u mesto Kistanje, nakon čega su otišli u obližnji ugostiteljski objekt.

Nakon kraćeg vremena 29-godišnjak je otišao do svog automobila i iz njega uzeo automatsku pušku Zastava M70 bez spremnika i municije. Pušku je zamotao u odeću, nakon čega se s njom vratio u ugostiteljski objekt. Zamotanu pušku je ostavio uz zid, pored stola.

Policiji je rekao da je pušku nosio zbog straha od eventualne krađe jer mu je brava na automobilu pokvarena i nije mogla da se zaključa.

Izvršen je uviđaj automobila u kojem je pronađen metalni držač za municiju kalibra 7.62 mm.

Policija je pretražila i njegovu kuću u mestu Privlaka. U kući su pronašli i oduzeli 241 komad streljiva kalibra 7.9 mm, 123 komada kalibra 7.62 x 39 mm, 25 komada kalibra 7.65 mm i nastavak cevi za pušku M 59.

Policija je pretražila i kuću i pomoćne prostorije koje u Benkovcu koristi 24-godišnjak. Tamo su pronašli 11 metaka kalibra 7.9 mm, metak kalibra 7.62 x 39 mm, 36 metaka kalibra 7.62 x 54 mm, jednu vazdušnu pušku i jedan metak kalibra 22, saopštila je Policijska uprava šibensko-kninska.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 29-godišnjak je, uz krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku, priveden i predat policijskom nadzorniku, preneo je hrvatski portal Index.

Protiv 24-godišnjaka biće podneta krivična prijava nadležnom državnom tužilaštva zbog sumnje u počinjeno krivično delo nedozvoljeno posedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih materija.

Protiv obojice sledi optužni predlog zbog počinjenog prekrša iz Zakona o posedovanju oružja građana.

BONUS VIDEO: