Доказ да љубав према уметности има у генима је чињеница да је њена мајка свој живот, осим наследници, посветила и даскама које живот значе.

Фото: В. Данилов

 

 

Наиме, мало ко зна да је глумица ћерка наше успешне балерине Соње Вукићевић.

Играла је на бетону, у води, на песку и у инвалидским колицима и управо због балета није остала са мужем у Јужној Африци.

Соња је својевремено радила са многим врхунским кореографима, а удала се за стоматолога Бранка Поповића, Христининог оца.

 

 

- О Христини смо бескрајно бринули, стрепели над њом, обожавали је и подизали следећи сопствену интуицију. Волело ју је цело наше друштво, а и она је била добро дете. Водили смо је чак и на журке. Много пута је спавала на гомили капута и сви су бринули да ли је с њом све у реду - рекла је Соња једном приликом, па открила како је и поред велике љубави која је била присутна између ње и Бранка ипак дошло до развода:

 

 

- Са Бранком и са мном је до пете године пропутовала Европу. Осим што се бавио музиком, Бранко је завршавао стоматологију. Христина је имала три године кад је он добио прилику да ради у Јужноафричкој Републици као лекар. Понуђени су му услови који се не одбијају.

- Отишла сам са њим, али сам одмах видела да ћу се, ако останем, претворити у домаћицу. Ништа ми није давало наду да ћу моћи да се бавим својим послом, а без њега не могу - објаснила је она.

Фото: АТА имагес

 

 

- На ту жртву нисам била спремна. Даљина је учинила да се наш брак спонтано оконча. Остали смо у дивним односима. Он се после женио још два пута и добио децу, тако да Христина по оцу има сестру и три брата, са којима се редовно виђа. Виђам их и ја - додала је Соња у интервјуу за магазин "Глориа".

БОНУС ВИДЕО: