Dokaz da ljubav prema umetnosti ima u genima je činjenica da je njena majka svoj život, osim naslednici, posvetila i daskama koje život znače.

Foto: V. Danilov

 

 

Naime, malo ko zna da je glumica ćerka naše uspešne balerine Sonje Vukićević.

Igrala je na betonu, u vodi, na pesku i u invalidskim kolicima i upravo zbog baleta nije ostala sa mužem u Južnoj Africi.

Sonja je svojevremeno radila sa mnogim vrhunskim koreografima, a udala se za stomatologa Branka Popovića, Hristininog oca.

 

 

- O Hristini smo beskrajno brinuli, strepeli nad njom, obožavali je i podizali sledeći sopstvenu intuiciju. Volelo ju je celo naše društvo, a i ona je bila dobro dete. Vodili smo je čak i na žurke. Mnogo puta je spavala na gomili kaputa i svi su brinuli da li je s njom sve u redu - rekla je Sonja jednom prilikom, pa otkrila kako je i pored velike ljubavi koja je bila prisutna između nje i Branka ipak došlo do razvoda:

 

 

- Sa Brankom i sa mnom je do pete godine proputovala Evropu. Osim što se bavio muzikom, Branko je završavao stomatologiju. Hristina je imala tri godine kad je on dobio priliku da radi u Južnoafričkoj Republici kao lekar. Ponuđeni su mu uslovi koji se ne odbijaju.

- Otišla sam sa njim, ali sam odmah videla da ću se, ako ostanem, pretvoriti u domaćicu. Ništa mi nije davalo nadu da ću moći da se bavim svojim poslom, a bez njega ne mogu - objasnila je ona.

Foto: ATA images

 

 

- Na tu žrtvu nisam bila spremna. Daljina je učinila da se naš brak spontano okonča. Ostali smo u divnim odnosima. On se posle ženio još dva puta i dobio decu, tako da Hristina po ocu ima sestru i tri brata, sa kojima se redovno viđa. Viđam ih i ja - dodala je Sonja u intervjuu za magazin "Gloria".

BONUS VIDEO: