ЏОАН Мари преварила је смрт кад јој се падобран није отворио приликом скока са више од 4.000 метара висине.

Мари, која је те 1999. имала 47 година, остала је шокирана кад јој се падобран није отворио након што је искочила из авиона изнад Јужне Каролине. Падала је на земљу брзином од око 130 километара на сат, али уместо да се успаничи повукла је прекидач на резервном падобрану који се међутим запетљао.

Џоан је неким чудом пала на огромни мравињак и преживела ударац. Тешко је дисала и била без свести. Отровни црвени мрави су одмах почели да је уједају.

Мрави су уболи Џоан више од 200 пута и стручњаци верују да је њихов отров напунио њен организам адреналином и омогућио срцу да куца.

Убрзо је стигла спасилачка екипа.

Џоан је имала неколико сломљених костију и зуба. Такође је стављена у кому док су јој лекари дали 17 трансфузија крви и урадили 20 реконструктивних операција.

Статистике кажу да постоји само 50 одсто шанси да се преживи пад са 15 метара док тај број пада на нулу ако је висина већа од 25 метара.

Џоан је скочила са падобраном само две године након застрашујућег инцидента. Преминула је у мају прошле године након дуге борбе са раком живећи још 23 године након што су јој отровни црвени мрави помогли да преживи.

- Џоан је преминула у свом дому окружена ћеркама и партнером - писало је у читуљи.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".