У изјави за CBS New Bay Area, канцеларија окружног тужиоца рекла је да је 18-годишњи кинески држављанин идентификован као Шенг Гао требало да се појави пред прекршајним судом у Редвуд Ситију у четвртак на суђењу. Гао се није појавио на суду и судија је издао налог за његово хапшење, уз кауцију од 500 долара, преносе амерички медији.

Према тужиоцима, Гао је 15. октобра отишао аутобусом из своје куће у Купертину до Атертона да потражи кућу четвороструког НБА шампиона како би наводно добио аутограм.

Када је стигао у богато насеље, Гао је разговарао са женом која му је показала Каријеву резиденцију. Тужиоци су рекли да је око 17.50 дошао до капије, позвонио на интерфону и капија се отворила.

Гао је затим ушао на имање, али и у кућу кроз незакључана улазна врата, наводе из канцеларије тужиоца. Осумњиченог је брзо суочила дадиља која га је напала и питала шта ради у кући, а он је одговорио да само жели Каријев аутограм.

Према писању локалних медија, дадиља је видела Гаоа на надзорној камери и суочила се са њим када је ушао у дневну собу.

Младић је потом напустио имање, а дадиља је позвала полицију. Власти су га касније ухапсиле након што је примећен како шета оближњим путем, рекли су тужиоци. Гао је тада обећао да ће се појавити на суду 7. децембра.

У време инцидента, Стеф и његова супруга Ајиша Кари нису били код куће, али су им деца била у кући у тренутку упада непозваног мушкарца. Из породичног дома Каријевих ништа није однето, преносе амерички медији.

БОНУС ВИДЕО: