U izjavi za CBS New Bay Area, kancelarija okružnog tužioca rekla je da je 18-godišnji kineski državljanin identifikovan kao Šeng Gao trebalo da se pojavi pred prekršajnim sudom u Redvud Sitiju u četvrtak na suđenju. Gao se nije pojavio na sudu i sudija je izdao nalog za njegovo hapšenje, uz kauciju od 500 dolara, prenose američki mediji.

Prema tužiocima, Gao je 15. oktobra otišao autobusom iz svoje kuće u Kupertinu do Atertona da potraži kuću četvorostrukog NBA šampiona kako bi navodno dobio autogram.

Kada je stigao u bogato naselje, Gao je razgovarao sa ženom koja mu je pokazala Karijevu rezidenciju. Tužioci su rekli da je oko 17.50 došao do kapije, pozvonio na interfonu i kapija se otvorila.

Gao je zatim ušao na imanje, ali i u kuću kroz nezaključana ulazna vrata, navode iz kancelarije tužioca. Osumnjičenog je brzo suočila dadilja koja ga je napala i pitala šta radi u kući, a on je odgovorio da samo želi Karijev autogram.

Prema pisanju lokalnih medija, dadilja je videla Gaoa na nadzornoj kameri i suočila se sa njim kada je ušao u dnevnu sobu.

Mladić je potom napustio imanje, a dadilja je pozvala policiju. Vlasti su ga kasnije uhapsile nakon što je primećen kako šeta obližnjim putem, rekli su tužioci. Gao je tada obećao da će se pojaviti na sudu 7. decembra.

U vreme incidenta, Stef i njegova supruga Ajiša Kari nisu bili kod kuće, ali su im deca bila u kući u trenutku upada nepozvanog muškarca. Iz porodičnog doma Karijevih ništa nije odneto, prenose američki mediji.

BONUS VIDEO: