Бастијана Швајшнтањгера (39) Србија је из приватног угла одлично упознала после септембра 2014, када је ступио у везу са нашом славном тенисерком Аном Ивановић, са којом се 2016. венчао и сада имају три сина и живе у срећном браку. Немачки ас, који ради и као стручни консултант на једној ТВ станици, радо долази у Београд, посећује утакмице Партизана у кошарци, има и своје друштво, одлази на падел на Аду Циганлију и ужива у животу крај Ане и деце. Када је био млађи, док је градио фудбалско име и постајао један од највећних немачких асова у новијој историји, такође је уживао у животу, али на начин због којег је често прелазио границу пристојног понашања, па и закона.

Фото: Профимедиа

 

 

Пре свега, Бастијан је пре везе са Аном чак седам година био у емотивном односу са Саром Брандрнер. Они су се растали у тренутку његовог највећег успеха у каријери, освајања Светског првенства са Немачком 2014. године у Рио Де Жанеиру. Целом свету је показао раскид са немачким моделом тако што је прецртао њено име на копачкама. "Многи су веровали да ће Бастијан и Сара да се венчају, али је уместо тога Бастијан брзо после раскида отпочео везу са Аном". Иако су и током Анине и Бастијанове везе таблоиди нагађали да "раскидају", да "се он враћа бившој", то се никад није догодило. 

Бастијан се скрасио крај Ане, претходно је годинама био "миран" и крај Саре, али је у раној младости имао репутацију коју је "Билд" описао прилично сликовито: "Вољен од мушкараца, обожаван од жена. Нико није кул или луд као он".

Швајнштајгер је одрастао у Бајерну, највећем немачком клубу и једином за који је играо у родној земљи. Од своје 14. године, 1998, био је члан Бавараца све до растанка 2015. године, а у немачком гиганту су се у тинејџерским данима борили и са његовим тада тешко обузданим карактером. Син посвећене католичке породице, од оца Алфреда, бившег фудбалера и мајке Монике, Бастијан је одрастао уз велику пажњу према вери и према фудбалу. Касније је ту пажњу преусмеравао и на изласке, проводе, па је 2002, када је имао 18 година, ухваћен у клупској сауни са девојком у бикинију - и то у два часа ујутру!

Фото: Профимедиа

 

 

Фудбалер и девојка покушали су да се извуку, али је активирани аларм подигао узбуну обезбеђењу, па су утрчали и затекли фудбалера и девојку. "Швајни, како га саиграчи зову, довео је младу, 18-годишњу девојку у клупски центар користећи своју картицу за улазак. Швајнштајгер се забављао са младом дамом у базену где се Оливер Кан, Михаел Балак, Ђовани Елбер и остали играчи обично опуштају после мечева. Када је активиран аларм, дотрчали су припадници обезбеђења. 'Била је то моја рођака, хтео сам да јој покажем професионалну сцену", писао је тада Билд о фудбалеровој ноћној авантури у тренинг-центру.

У том периоду, Швајнштајгер је био виђен и у дискотеци у четири сата ујутру, возио је аутомобил брзином 150 километара на сат тамо где је дозвољено 80... Иако је био један од малобројних локалних Бавараца у Бајерновом тиму, у клубу су били веома строги и није имао никакву протекцију, па је морао да плати казну - најпре полицији, а потом и клубу. Тренер Отмар Хицфилд бранио је тада младог "Швајнија". "Све је сређено. Надам се да схвата да чак и као млади професионалац, он мора да буде узор", говорио је тада шеф струке немачког клуба.

Фото: Профимедиа

 

 

И поред тих упозорења, он је настављао да се лудо забавља на почетку својих двадесетих, па је био виђан и у дискотеци у четири сата ујутру, на дан када је играо утакмице, а 2006. године је поново направио проблем пребрзом вожњом. За воланоом свог Ауди Р8, са 420 коњских снага у својим рукама, минхенска полиција зауставила га је када га је ухватила да вози 180 километара на сат тамо где је дозвољено 80 км/х.

Док је немачка репрезентација правлиа тим који је 2014. постао шампион света, сви су знали да ће Бастијан бити један од његових лидера, али да ће морати да "смири главу". То се и догодило, а када је једном приликом на Европском првенству 2008. године "изгубио главу" у поразу против Хрватске (1:2), када је Јерка Лека гурнуо на под, огласила се и Ангела Меркел. "Престани да правиш све те будалаштине!", упозорила га је она.

Годинама касније, када је Бастијан увелико постао немачка легенда, освајач Лиге шампиона, Светског првенства, светски познати амбасадор своје земље, поново се срео са бившом канцеларком. Овог пута, довео је своју супругу Ану Ивановић у њен кабинет, на срдачан разговор. "Драга госпођо Меркел, било је велико задољство мојој супрузи Ани Ивановић и мени да вас посетимо у јануару 2019. Честитамо вам на свему што сте урадили као савезни канцелар, хвала вам и желим вам све најбоље у будућности", написао је Бастијан када је Меркел напустила канцеларију.

Некад необуздани младић сада је отац тројице синова и брижан супруг, који ужива у Београду и Србији и само једно не схвата - како његова супруга нема времена за уживање, као и он. "Увек ме прво насмеје, а онда ми каже само 'Али ти имаш проблем са организацијом', што је много смешно, јер сам ја јако организована. А, ја њему покушавам да кажем да немам проблем са организацијом, већ имам превише ствари које покушавам да ставим у један дан, али он то не разуме. Он се организује и да одмори, да попије кафу и онда не може да разуме да и ја не могу исто тако. У кући причамо на енглеском. Мало сам тек сад научила и полагала тест Д1, па ми је то било најлакше. Једини је проблем што кад хоћемо нешто да кажемо кришом да деца не разумеју, немамо други језик, јер не разумемо, а они причају сва четири", казала је Ана у подкасту "АЛЕСТО".

 

Фото: Профимедиа

 

 

Она је говорила и о непријатним моментима њихове везе, када су их папараци пратили по Чикагу, где је Бастијан завршио каријеру 2019. године. "И дан-данас је то нападно када су папараци у питању, поготово и због деце. Неки пут је то мало превише. Немам начин да се браним од тога. Кад смо били у Чикагу, приметили смо папараца и тата је отишао до њега и рекао му 'Извините, молим вас, ово је приватно време, шетамо, молим вас, испоштујте то'. То је било пре него што смо имали децу. Папарацо му је рекао да је дошао да направи слике и да неће отићи пре него заврши. 'Можете да шетате да вас сликам или ћу вас јурити цео дан. То су две опције'. Тата се вратио и рекао 'То је то'. То је био немачки новинар", говорила је Ана.

БОНУС ВИДЕО: