Синоћ је у у препуном Медија центру стадиона "Рајко Митић" тренер "грађана" Пеп Гвардиола одржао конференцију за медије у којој је имао само речи хвале за српског првака. 

Гвардиола је бираним речима говорио је Србији и Звезди као ривалу. Изјавио је да је шампион Србије институција и да је играње на "Маракани" увек притисак.

- Играмо против историјског клуба који је освојио Лигу шампиона - изјавио је Пеп.

Потом се присетио и утакмице из 1996. године када је носио дрес Барселона. Тада је такође био Звездин противник, али као играч.

- Пре много година био сам овде са Барселоном и знам да је атмосфера била веома, веома добра. Очекујем исто и овај пут. Играчи такође уживају у таквој атмосфери. Много је боље него играти пред празним стадионом - рекао је Гвардиола. 

 

@црвеназвездафк Пеп Гуардиола тхроwед бацк то 1996 yеар 🔙 @Манцхестер Цитy ♬ оригинал соунд - ФК Црвена звезда

"Шампион дочекује шампиона"

Фудбалски клуб Црвена звезда на занимљив начин најавио је утакмицу против актуелног шампиона Европе. 

Тим из Љутице Богдана је на свом званичном Инстаграм профилу објавио фотографију трофеја намењеног освајачу Лиге шампиона, а у позадини се виде црвена и плава боја, односно Звездина и Ситијева боја, као и године када су тимови подизали овај пехар.

У опису фотографије стоји: "Шампион дочекује шампиона".

 

Вечерашњи меч нема неки такмичарски значај јер је у групи у којој се налази српски шампион после прошлог кога све јасно.

Након пет одиграних кола, Манчестер сити је обезбедио пласман у нокаут фазу Лиге шампиона и групу "Г" ће завршити као првопласирана екипа без обзира на резултат београдске утакмице. 

Са друге стране, црвено-бели су се након прошлог кола опростили од пролећа у Европи и изабраници Барака Бахара више немају никакве шансе за треће место које води у Лигу Европе. 

 

Standings provided by Sofascore

 

И док се навијачи Црвене звезде припремају за спектакл, гости из Манчестера неће имати подршке. Долазак у Београд и Србију на меч са Црвеном звездом никоме није био интересантан те је клуб из Манчестера потврдио да обуставља продају улазница за гостовање у главном граду Србије.

Сити без четири звезде на Маракани

У тиму Ситија неће бити повређених Кевина Де Брујнеа, Ерлинга Халанда, Жеремија Докуа, али ни голмана Едерсона Мораеша.

Менаџер Пеп Гвардиола је преломио да пружи предах сјајном бразилском чувару мреже и у српску престоницу поведе 23 фудбалера. У тој групи је неколико омладинаца попут Алејне, Тејлора, Сусоха и Хамилтона, поред већ прикљученог Боба првом тиму.

Како се актуелни шампион Енглеске и Европе налази у густом распореду Премијер лиге, Лиге шампиона, а уз то ће ускоро на пут у Саудијску Арабију на Светско клупско првенство, јасно је да ће Каталонац комбиновати на Маракани.

Британски медији најављују мешани тим, али свакако снажан:

Ортега – Луис, Аканџи, Стонс, Гомез – Филипс, Нуњез – Боб, Грилиш, Фоден, Алварез

БОНУС ВИДЕО: