Sinoć je u u prepunom Medija centru stadiona "Rajko Mitić" trener "građana" Pep Gvardiola održao konferenciju za medije u kojoj je imao samo reči hvale za srpskog prvaka. 

Gvardiola je biranim rečima govorio je Srbiji i Zvezdi kao rivalu. Izjavio je da je šampion Srbije institucija i da je igranje na "Marakani" uvek pritisak.

- Igramo protiv istorijskog kluba koji je osvojio Ligu šampiona - izjavio je Pep.

Potom se prisetio i utakmice iz 1996. godine kada je nosio dres Barselona. Tada je takođe bio Zvezdin protivnik, ali kao igrač.

- Pre mnogo godina bio sam ovde sa Barselonom i znam da je atmosfera bila veoma, veoma dobra. Očekujem isto i ovaj put. Igrači takođe uživaju u takvoj atmosferi. Mnogo je bolje nego igrati pred praznim stadionom - rekao je Gvardiola. 

 

@crvenazvezdafk Pep Guardiola throwed back to 1996 year 🔙 @Manchester City ♬ original sound - FK Crvena zvezda

"Šampion dočekuje šampiona"

Fudbalski klub Crvena zvezda na zanimljiv način najavio je utakmicu protiv aktuelnog šampiona Evrope. 

Tim iz LJutice Bogdana je na svom zvaničnom Instagram profilu objavio fotografiju trofeja namenjenog osvajaču Lige šampiona, a u pozadini se vide crvena i plava boja, odnosno Zvezdina i Sitijeva boja, kao i godine kada su timovi podizali ovaj pehar.

U opisu fotografije stoji: "Šampion dočekuje šampiona".

 

Večerašnji meč nema neki takmičarski značaj jer je u grupi u kojoj se nalazi srpski šampion posle prošlog koga sve jasno.

Nakon pet odigranih kola, Mančester siti je obezbedio plasman u nokaut fazu Lige šampiona i grupu "G" će završiti kao prvoplasirana ekipa bez obzira na rezultat beogradske utakmice. 

Sa druge strane, crveno-beli su se nakon prošlog kola oprostili od proleća u Evropi i izabranici Baraka Bahara više nemaju nikakve šanse za treće mesto koje vodi u Ligu Evrope. 

 

Standings provided by Sofascore

 

I dok se navijači Crvene zvezde pripremaju za spektakl, gosti iz Mančestera neće imati podrške. Dolazak u Beograd i Srbiju na meč sa Crvenom zvezdom nikome nije bio interesantan te je klub iz Mančestera potvrdio da obustavlja prodaju ulaznica za gostovanje u glavnom gradu Srbije.

Siti bez četiri zvezde na Marakani

U timu Sitija neće biti povređenih Kevina De Brujnea, Erlinga Halanda, Žeremija Dokua, ali ni golmana Edersona Moraeša.

Menadžer Pep Gvardiola je prelomio da pruži predah sjajnom brazilskom čuvaru mreže i u srpsku prestonicu povede 23 fudbalera. U toj grupi je nekoliko omladinaca poput Alejne, Tejlora, Susoha i Hamiltona, pored već priključenog Boba prvom timu.

Kako se aktuelni šampion Engleske i Evrope nalazi u gustom rasporedu Premijer lige, Lige šampiona, a uz to će uskoro na put u Saudijsku Arabiju na Svetsko klupsko prvenstvo, jasno je da će Katalonac kombinovati na Marakani.

Britanski mediji najavljuju mešani tim, ali svakako snažan:

Ortega – Luis, Akandži, Stons, Gomez – Filips, Nunjez – Bob, Griliš, Foden, Alvarez

BONUS VIDEO: