Последње коло групне фазе Лиге шампиона доноси окршај два европска шампиона - Црвена звезда ће у шестој рунди дочекати Манчестер сити, а шпански тренер Пеп Гвардиола у Београд је повео комбиновати састав. Због неколико повреда које утичу на његову екипу најбољи тренер на свету неће моћи да изведе најјачи тим, а поред тога у Београду је причао и о Звездиној величини!

Фото: Профимедиа

 

Пред новинарима је Гвардиола поменуо и преминулог Синишу Михајловића, којег је издвојио као једну од легенди Црвене звезде! Када је причао о величини клуба, Гвардиола је поменуо и Звездину титулу у Купу европских шампиона, односно славну историју, што ће бити додатни мотив за његову екипу.

"Играмо против тима велике историје, који је освојио Лигу шампиона. Имао је јаке играче, ту је Синиша Михајловић! Срећни смо што смо овде, да завршимо оно што смо започели у групној фази", рекао је Гвардиола пред новинарима у Београду, на месту где је својевремено гостовао као фудбалер Барселоне. 

Ситуација у тиму шопанског тренера није сјајна - он пред меч са Звездом не може да рачуна на неке од најбољих играча свог тима. Изостају голман Едерсон, крилни нападалк Доку, затим убитачни тандем Де брујне - Холанд. Чини се да ће одсуство белгијског фудбалера и "диригента" Ситијеве игре бити велики хендикеп.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".