Poslednje kolo grupne faze Lige šampiona donosi okršaj dva evropska šampiona - Crvena zvezda će u šestoj rundi dočekati Mančester siti, a španski trener Pep Gvardiola u Beograd je poveo kombinovati sastav. Zbog nekoliko povreda koje utiču na njegovu ekipu najbolji trener na svetu neće moći da izvede najjači tim, a pored toga u Beogradu je pričao i o Zvezdinoj veličini!

Foto: Profimedia

 

Pred novinarima je Gvardiola pomenuo i preminulog Sinišu Mihajlovića, kojeg je izdvojio kao jednu od legendi Crvene zvezde! Kada je pričao o veličini kluba, Gvardiola je pomenuo i Zvezdinu titulu u Kupu evropskih šampiona, odnosno slavnu istoriju, što će biti dodatni motiv za njegovu ekipu.

"Igramo protiv tima velike istorije, koji je osvojio Ligu šampiona. Imao je jake igrače, tu je Siniša Mihajlović! Srećni smo što smo ovde, da završimo ono što smo započeli u grupnoj fazi", rekao je Gvardiola pred novinarima u Beogradu, na mestu gde je svojevremeno gostovao kao fudbaler Barselone. 

Situacija u timu šopanskog trenera nije sjajna - on pred meč sa Zvezdom ne može da računa na neke od najboljih igrača svog tima. Izostaju golman Ederson, krilni napadalk Doku, zatim ubitačni tandem De brujne - Holand. Čini se da će odsustvo belgijskog fudbalera i "dirigenta" Sitijeve igre biti veliki hendikep.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".