Ана Ивановић једна је од само 28 тенисерки у историји које су се домогле првог места ВТА листе. На тој позицији провела је укупно 12 недеља.

Фото: Профимедиа

 

 

Успешну каријеру прекинула је по многима прерано, 2016. године, али разумели смо њену жељу да се посвети породици.

Срећно је удата, има троје деце, основала је козметички бренд, а понекад се лати и рекета када је ухвати носталгија. Недавно је заинтригирала фанове фотографијом са терена, уз коју је написала да се радује предстојећој сезони.

Фото: нстаграм/anaivanovic

 

 

А све је почело пре више од три деценије. Када је имала пет година, Ана је од родитеља тражила да је упишу у локалну школу тениса. Идол јој је била Моника Селеш.

Са свега 17 година домогла се јуниорског финала Вимблдона, када је шира јавност и чула за њу.

Фото: Профимедиа

 

 

Када сте од малих ногу у свету професионалног спорта, морате ту своју љубав да ускладите са обавезама око учења. Ана, која је живела на Новом Београду, завршила је Основну школу „Мајка Југовића”, која се налази у земунском Градском парку.

Када је почела да учествује на професионалним турнирима и више путује по свету, било је јасно да ће средњу школу морати да заврши ванредно.

Фото: Профимедиа

 

 

Као амбасадорка Уницефа у Србији, славна тенисерка ангажована је у мисији „Школе без насиља” и кад год је овде, користи прилику да се дружи са београдским ђацима.

БОНУС ВИДЕО: