Ana Ivanović jedna je od samo 28 teniserki u istoriji koje su se domogle prvog mesta VTA liste. Na toj poziciji provela je ukupno 12 nedelja.

Foto: Profimedia

 

 

Uspešnu karijeru prekinula je po mnogima prerano, 2016. godine, ali razumeli smo njenu želju da se posveti porodici.

Srećno je udata, ima troje dece, osnovala je kozmetički brend, a ponekad se lati i reketa kada je uhvati nostalgija. Nedavno je zaintrigirala fanove fotografijom sa terena, uz koju je napisala da se raduje predstojećoj sezoni.

Foto: nstagram/anaivanovic

 

 

A sve je počelo pre više od tri decenije. Kada je imala pet godina, Ana je od roditelja tražila da je upišu u lokalnu školu tenisa. Idol joj je bila Monika Seleš.

Sa svega 17 godina domogla se juniorskog finala Vimbldona, kada je šira javnost i čula za nju.

Foto: Profimedia

 

 

Kada ste od malih nogu u svetu profesionalnog sporta, morate tu svoju ljubav da uskladite sa obavezama oko učenja. Ana, koja je živela na Novom Beogradu, završila je Osnovnu školu „Majka Jugovića”, koja se nalazi u zemunskom Gradskom parku.

Kada je počela da učestvuje na profesionalnim turnirima i više putuje po svetu, bilo je jasno da će srednju školu morati da završi vanredno.

Foto: Profimedia

 

 

Kao ambasadorka Unicefa u Srbiji, slavna teniserka angažovana je u misiji „Škole bez nasilja” i kad god je ovde, koristi priliku da se druži sa beogradskim đacima.

BONUS VIDEO: