Председник Анкарагуџуа  је после утакмице која је завршена резултатом 1:1 утрчао на терен у ударио у лице главног судију Халила Умута Мелера.

Судија је пао на траву, а тада су до њега стигли и бројни навијачи домаћег тима који су редом шутирали арбитра ове утакмице док је био на земљи.

Мелер је успео да устане и обезбеђење га је извело са стадиона "Ерјаман". Потом је одведен у локалну болницу где су му саниране повреде.

На његовом лицу могао је да се примети велики подлив испод ока. Заиста ружне и ужасне сцене којима није место у спорту.

ФС Турске је сазвао ванредни састанак на којем је донета одлука да се прекине првенство на неодређено време, удружење турских фудбалских судија позвало је чланове да искористе право на повлачење, а недуго након срамотних дешавања у престоници Турске огласио се председник ове државе Реџеп Тајип Ердоган.

- Осуђујем напад на судију фудбалске утакмице. Никада нећемо да допустимо да се насиље умеша у турски спорт - поручио је Ердоган.

Халил Умут Мелер је примљен у болницу, а према наводима турских медија, ухапшене су најмање три особе, међу којима је и председник Анкарагуџуа.

Турски министар правде Јилмаз Тунц потврдио је да је покренута истрага против одговорних за напад и најавио је високе казне.

Подсећања ради, Фенербахче за који наступа наш Душан Тадић је први на табели са 40 бодова, колико има и другопласирани Галатасарај. 

БОНУС ВИДЕО: