Predsednik Ankaragudžua  je posle utakmice koja je završena rezultatom 1:1 utrčao na teren u udario u lice glavnog sudiju Halila Umuta Melera.

Sudija je pao na travu, a tada su do njega stigli i brojni navijači domaćeg tima koji su redom šutirali arbitra ove utakmice dok je bio na zemlji.

Meler je uspeo da ustane i obezbeđenje ga je izvelo sa stadiona "Erjaman". Potom je odveden u lokalnu bolnicu gde su mu sanirane povrede.

Na njegovom licu mogao je da se primeti veliki podliv ispod oka. Zaista ružne i užasne scene kojima nije mesto u sportu.

FS Turske je sazvao vanredni sastanak na kojem je doneta odluka da se prekine prvenstvo na neodređeno vreme, udruženje turskih fudbalskih sudija pozvalo je članove da iskoriste pravo na povlačenje, a nedugo nakon sramotnih dešavanja u prestonici Turske oglasio se predsednik ove države Redžep Tajip Erdogan.

- Osuđujem napad na sudiju fudbalske utakmice. Nikada nećemo da dopustimo da se nasilje umeša u turski sport - poručio je Erdogan.

Halil Umut Meler je primljen u bolnicu, a prema navodima turskih medija, uhapšene su najmanje tri osobe, među kojima je i predsednik Ankaragudžua.

Turski ministar pravde Jilmaz Tunc potvrdio je da je pokrenuta istraga protiv odgovornih za napad i najavio je visoke kazne.

Podsećanja radi, Fenerbahče za koji nastupa naš Dušan Tadić je prvi na tabeli sa 40 bodova, koliko ima i drugoplasirani Galatasaraj. 

BONUS VIDEO: