Богдановић је одиграо утакмицу каријере у поразу његове Атланте. За 36 минута постигао је 40 кошева, уз 10 погођених тројки из 17 покушаја. Поред тога, капитен репрезентације Србије забележио је и три скока и три асистенција.

Богдановић је тако надмашио свој претходни рекорд још из 2020. године, када је у дресу Сакрамента постигао 35 поена. Такође, никада у НБА каријери није погодио више тројки на једној утакмици, а најближи је био када је Шарлоту 2021. убацио осам.

Бивши играч Партизана је постао тек други кошаркаш у историји НБА лиге који је као играч са клупе успео да упише 40 поена уз 10 погођених тројки. Пре њега то је пошло за руком само Џеј Ар Смиту.

Са друге стране, Јокић је био близу трипл-дабл учинка, јер је за 36 минута на терену постигао 25 поена, уз осам скокова, девет асистенција и три украдене лопте.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atlanta Hawks (@atlhawks)

 

Одличан у победи Денвера био је Џамал Мареј са 29 поена (12-15), док је млади Џулијан Стротер убацио 22.

Атланта је од треће четвртине била без Треја Јанга који је због приговора судијама искључен са утакмице, те су Богдановић, Мареј и дружина морали да се враћају у утакмицу без стартног плејмејкера.

Денвер је кључну предност управо направио у трећој четвртини добивши овај период 39:24. Једина светла тачка Хокса у трећем кварталу био је Богдановић, који је постигао 11 узастопних поена у том периоду.

Фото: Танјуг/АП

 

Богдан је наставио да бриљира и у четвртој четвртини и највише захваљујући њему су били у пристојном заостатку. На крају су успели да дођу до једноцифреног заостатка, унесу драму у меч, али Денвер је на време стекао довољну предност и искусно је одржавао.

Утисак је био да тренер Мајкл Мелоун није желео да врати Јокића у игру у четвртој деоници, желео је са другом поставом да затвори утакмицу, али Атланта се превише приближила и морао је да реагује.

Јокић се вратио у игру средином четвртине и до краја је није много форсирао. Постигао је онолико колико му је одбрана противника давала, већину кошева у завршници је постигао са линије за слободна бацања и на крају је сасвим добар са учинком 25/8/8.

Нагетси су заслужено уписали 15. победу у сезони, док је Атланта претрпела тринаести пораз.

БОНУС ВИДЕО: