Bogdanović je odigrao utakmicu karijere u porazu njegove Atlante. Za 36 minuta postigao je 40 koševa, uz 10 pogođenih trojki iz 17 pokušaja. Pored toga, kapiten reprezentacije Srbije zabeležio je i tri skoka i tri asistencija.

Bogdanović je tako nadmašio svoj prethodni rekord još iz 2020. godine, kada je u dresu Sakramenta postigao 35 poena. Takođe, nikada u NBA karijeri nije pogodio više trojki na jednoj utakmici, a najbliži je bio kada je Šarlotu 2021. ubacio osam.

Bivši igrač Partizana je postao tek drugi košarkaš u istoriji NBA lige koji je kao igrač sa klupe uspeo da upiše 40 poena uz 10 pogođenih trojki. Pre njega to je pošlo za rukom samo DŽej Ar Smitu.

Sa druge strane, Jokić je bio blizu tripl-dabl učinka, jer je za 36 minuta na terenu postigao 25 poena, uz osam skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atlanta Hawks (@atlhawks)

 

Odličan u pobedi Denvera bio je DŽamal Marej sa 29 poena (12-15), dok je mladi DŽulijan Stroter ubacio 22.

Atlanta je od treće četvrtine bila bez Treja Janga koji je zbog prigovora sudijama isključen sa utakmice, te su Bogdanović, Marej i družina morali da se vraćaju u utakmicu bez startnog plejmejkera.

Denver je ključnu prednost upravo napravio u trećoj četvrtini dobivši ovaj period 39:24. Jedina svetla tačka Hoksa u trećem kvartalu bio je Bogdanović, koji je postigao 11 uzastopnih poena u tom periodu.

Foto: Tanjug/AP

 

Bogdan je nastavio da briljira i u četvrtoj četvrtini i najviše zahvaljujući njemu su bili u pristojnom zaostatku. Na kraju su uspeli da dođu do jednocifrenog zaostatka, unesu dramu u meč, ali Denver je na vreme stekao dovoljnu prednost i iskusno je održavao.

Utisak je bio da trener Majkl Meloun nije želeo da vrati Jokića u igru u četvrtoj deonici, želeo je sa drugom postavom da zatvori utakmicu, ali Atlanta se previše približila i morao je da reaguje.

Jokić se vratio u igru sredinom četvrtine i do kraja je nije mnogo forsirao. Postigao je onoliko koliko mu je odbrana protivnika davala, većinu koševa u završnici je postigao sa linije za slobodna bacanja i na kraju je sasvim dobar sa učinkom 25/8/8.

Nagetsi su zasluženo upisali 15. pobedu u sezoni, dok je Atlanta pretrpela trinaesti poraz.

BONUS VIDEO: