Овај меч нема неки такмичарски значај јер је у групи у којој се налази српски шампион после прошлог кога све јасно.

Сити се већ пласирао у нокаут фазу најјачег европског такмичења као првопласирани тим групе, а црвено-бели више немају никакве шансе за треће место које води у Лигу Европе. 

 

Standings provided by Sofascore

 

И док се навијачи Црвене звезде припремају за спектакл, гости из Манчестера неће имати подршке. Долазак у Београд и Србију на меч са Црвеном звездом никоме није био интересантан те је клуб из Манчестера потврдио да обуставља продају улазница за гостовање у главном граду Србије.

Сви они који су евентуално раније купили улазнице биће контактирани од стране клуба како би се нашао неки алтернативни аранжман за путовање. 

Подсетимо, фудбалери Црвене звезде имали су одличну подршку на гостовању у Манчестеру и песма популарних делија није престајала током свих 90 минута упркос неповољном резултату.

Фото: Танјуг/АП

 

Утакмица Црвена звезда - Манчестер сити игра се у среду од 18:45 сати и очекује се да ће Пеп Гвардиола на терен извести комбиновани састав како би одморио играче за наступе у Премијер лиги.

Сити на "Рајко Митић" долази у не претерано повољном тренутку за њих јер на последње три утакмице имају само једну победу, уз по један реми и пораз. Сигурно ће "грађани" против српског шампиона покушати да прекину овај лош низ. 

Фото: Танјуг/АП

 

У наредном периоду "грађани" имају веома згуснут распоред. Наиме, екипа након меча с Кристал Паласом путују на клупско првенство света, а по повратку следе чак три меча у седам дана. Сити ће прво угостити екипу Брендфорда, потом иду на гостовање Евертону, а 30. децембра на Етихад стиже Шефилд.

Са друге стране, изабраници Барака Бахара након епизоде у Европи гостују суботичком Спартаку, а потом и Партизану 20. децембра од 18.00 часова. Црвено-бели ће до краја календарске године одиграти још један меч у ком ће на стадиону Рајко Митић дочекати екипу Вождовца. 

БОНУС ВИДЕО: